středa 3. února 2016

České zabíjačkové hody التشيكية العيد ذبح الخنازير




Nyní je období v Čechách, kdy se náš národ drží starých tradic a pořádá v Česku zabíjačkové hody. Tato tradice je v těchto zemích již udržována po staletí, vidíme i na malovaných obrázcích  od malíře Lady, Aleše a od Mánese na kalendářní desce Staroměstského orloje. Z vepříka pak jsou voňavé ovary, jitrnice, jelita, škvarky, sádlo a mnoho jiných lahůdek, kterými náš národ rád  obohatí svou kuchyni, prostě domácí. Se zabíjačkou bývá i současně u nás předvádění lidových řemesel a jiných akcí. Je to vždy na vesnicích v Čechách společenská událost a ať tak zůstane dlouho. V rodinné zabíjačce po porážce vepříka byla a je rozdílena výslužka pro všechny účastněné členy rodiny, kteří se zabíjačkou pomáhali, ale i sousedy a jiné příbuzné. Tak se tyto pochutiny dostanou do všech míst České republiky a všichni Češi aspoň jednou do roka ochutnají kvalitní domácí produkty z vepříků.



Zkuste i Vy České pochoutky, rádi dáme všem ochutnat. Za porozumění mezi národy.


التشيكية العيد ذبح الخنازير
الآن هو الوقت المناسب في بوهيميا، عندما تبقي أمتنا التقاليد القديمة، ونظمت في العيد لحم الخنزير التشيكي. هذا هو التقليد بين السلاف وسائدا على مدى عقود، ونحن نرى الرسوم التوضيحية التي رسمها الفنان سيدة، أليس والمانوية مجلس التقويم على مدار الساعة الفلكية. من الخنزير ثم هي المبيض عطرة، السجق، الحلوى السوداء، غريفز، شحم الخنزير والعديد من الأطباق الأخرى، والتي سوف تثري دولتنا مثل المطبخ، ببساطة المنزل. حالة من الفوضى هو أيضا حاليا في مظاهرات لدينا من الحرف الشعبية وغيرها من الأحداث. انها دائما قرية في بوهيميا الحدث الاجتماعي والسماح لهم تظل كذلك لفترة طويلة. كان الخنزير الشائكة الأسرة بعد ذبح الخنازير يوزع عرقلة لجميع المشاركين من أعضاء الأسرة الذين ساعدوا ، ولكن أيضا الجيران والأقارب. وبالتالي، يمكن لهذه اللحوم تصل إلى جميع الأماكن في جمهورية التشيك وكل التشيك مرة واحدة على





6 komentářů:

  1. Toto nie je slovanská tradícia! Fuj, varená smrť!
    F.

    OdpovědětVymazat
  2. to F
    Nepochopil, nevadí, raději upravím aby to nedráždilo.....maso nemusím, ale článek má svůj význam v těchto časech, tak nemyslete jen na svůj "Bachor" ale na naše děti.

    OdpovědětVymazat
  3. Stala se mi "náhodou" jedna zajímavá věc.
    Bylo to loňského roku, jak se zrovna rozproudily ,samozřejmě taky "náhodou" ty davy milovníků koránu.
    Šla jsem věšet na půdu prádlo a koukám, kurňa, co to tam leží a hele prasečí ucho.Nojo Tygr, náš kocour, donesl si svačinu, haha.
    No a to byl úlek u někoho, kdo nejí maso snad 15 let, prasečí ucho na půdě, fuj.
    Ale zrovna jsem si řekla, když jsem to likvidovala, to mám teďka nečistej dům, ani ahmed by si kůrku ode mne nevzal, haha. A jsem tomu ráda. stejně tady všude po lese lítaj divočáci a celé území naší republiky je beztak nečisté, pro určitý druh lidí.
    A TO JE MOC DOBŘE, ŽE SE TADY VŠUDE VÁLEJ PRASATA A PRASEČÍ UŠI!!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. to Ter Fry
      Děkuju , pochopila a vše má svůj význam, nic není zde náhodou.

      Vymazat
  4. Mäso nejem, ale ako už poznamenala Ter Fry, to že sa v našich krajinách všade povaľujú prasatá je dobré na odstrašenie tých ahmedov. Predsa nechceme, aby nám to tu skazili ich fanatizmom k brutalite...

    OdpovědětVymazat
  5. Mám na zahradě dva dobrmany! Taky dobrý, ne?

    OdpovědětVymazat

Kdo je Anonymní, tedy nepřihlášen, vždy se podepsat, je to základ slušného chování. Většinou nepustím do éteru.