středa 23. prosince 2015

Úředníci v RF jsou v panice



MOSKVA – Úředníci po celém Rusku jsou ve stavu paniky, píše Samer Ibrahim na FB. Prezident Vladimír Putin podepsal nový protikorupční zákon a jednu novelu. Tak o tomto si můžeme v Česku bohužel zatím nechat jen zdát.
Máš, úředníčku, nebo členové tvé rodiny bankovní účet v zahraničí? V tom případě nemáš co dělat ve státní a veřejné správě a štandopede se pakuj! Umíte si představit zděšení mezi českými úřednickými vyžírkami, ať už na ministerstvech či v regionech?
Dříve se to v Rusku týkalo „jen“ poslanců Státní dumy (analogie Poslanecké sněmovny), dnes se to týká VŠECH úředníků Ruské federace od nejvyšší do nejnižší úřednické funkce. Je vcelku i zjevné, proč to prošlo. Vzhledem k tomu, že se ta omezení týkala poslanců, zlomyslnost zde zjevně udělala své, takže  podle hesla: „když ne my, tak ani vy“, pro tuto novelu zvedli poslanci Státní dumy svou ruku. To je ale jen jedna stránka mince.
Další novela podepsaná prezidentem není o nic méně zajímavá
Stačí totiž, aby se některý poslanec či Senátor nebo dokonce jen municipální úředník zpozdil s prohlášením o svých příjmech, JE BLESKOVĚ ZBAVEN MANDÁTU či úřadu. Jinými slovy, je opět vykopán z útulného křesílka. Uznejte, že jde o hodně závažnou novelu, ze které přímo čiší „Putinova totalita“.
Krom toho se musí nyní i municipální úředníci i poslanci zbavit VŠECH zahraničních účtů, a to včetně členů jejich rodin. Dříve tak museli činit pouze federální činovníci a úředníci, teď už to schytali všichni. Protože pro municipální úředníky je to novinka, dostali 3měsíční odklad na to, aby účty zlikvidovali – oni i jejich rodinky.
Dodejme, že předkládat jsou úředníci povinni nejen stavy svých příjmů, ale také investic, neboli výdajů. A případný nesoulad je pak patrný na první pohled.
V Česku si budeme muset nějaký čas počkat
Český prezident Miloš Zeman může zatím bohužel jen závistivě sledovat, jak jeho ruský kolega vydává a podepisuje jeden antikorupční zákon za druhým. Dodejme, že se už i Státní duma RF zřejmě bojí prezidentu Putinovi cokoli odmítnout, protože rating, který má ruský prezident u svého národa, může poslancům v případě nepodpoření prezidentových návrhů, vynést jedině totální propadák ve volbách v příštím roce.
Když se to ale v Rusku uchytí…, třeba se probudí i Česká kotlina, aby svého prezidenta podpořila intenzivněji. No a pak… kdo ví?

4 komentáře:

  1. Jo,
    nezralé a zločinné Rusko trockistů počínaje Chruščovem velmi dlouho hledalo Putina. Ale Putin velmi rychle nalezl Rusko. A přejme jemu i Rusku, aby od té prodejné pakáže Rusko vyčístil. Matěj

    OdpovědětVymazat
  2. Ahoj Iv,Terezka. Prajem vam krasne sviatky plne lasky a pokoja. Dakujem za vsetko,mam vas rad.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Mailí,
      Taky Ti přeji vše krásné, ať jsi šťastný a zdravý.
      Těším se na shledání snad v lepších časech.Posílám pusu na čelíčko, jak od maminky.

      Vymazat
  3. v matrixu rok nehraje žádnou roli http://mafro.rajce.idnes.cz/nastenka/#BZD.jpg

    OdpovědětVymazat

Kdo je Anonymní, tedy nepřihlášen, vždy se podepsat, je to základ slušného chování. Většinou nepustím do éteru.