pondělí 28. dubna 2014

Víno jako lék




Sklenka vína denně vás ochrání z onemocnění ledvin.
Pokud každý den si dopřejete sklenku vína, můžete se ochránit před onemocněním ledvin.  S touto studií přišla Universita of Colorado-Denver.
Vědci dokázali, že konzumace vína v malém množství denně, snížila ukazatele chronického onemocnění ledvin o 37% ve srovnání s lidmi, kteří nekonzumují víno. U lidí s onemocněním ledvin se vyvinou i srdeční onemocnění a zde bylo diagnostikována snížení o 29%.

Obecně platí, že víno je schopno zvýšit lipoprotein ("dobrý cholesterol"), a tím chrání před poškozením tepen. V posledních průzkumech nebyly provedeny rozdíly mezi červeným a bílým vínem. Ale obecně platí, že přesný mechanismus účinku vína na ledviny, není dosud přesně znám. Je však rovněž známo, že nadměrná konzumace (chlastání) vína může zvýšit tlak, který bude zapřičiňovat vývoj chronického onemocnění ledvin.
Již dříve vědci zjistili, že několik sklenic vína týdně může zabránit depresi. To zjistili španělští lékaři, že pití malé množství alkoholu, zejména vína, může být spojeno s nižším rizikem deprese. Do celé studie bylo zapojeno 5505 mužů a žen ve věku 55 až 80 roků. Vědci zjistili, že ti, kteří pili 2-7 skleniček vína každý týden,  32%  jich méně trpí depresemi, než ti, kteří nikdy nepili alkohol.
 
Upozornění: tímto článkem vás nechci nabádat, aby jste „chlastali jak duhy“ ale brali vše s mírou, tak jak by jste měli fungovat i ve vašem životě, pak je vše více vyrovnáno a snižují se celkové problémy.

1 komentář:

  1. Jo Iv,
    tahle zpráva mě fakt velmi potěšila. Já pokud seženu dobrý, nejraději červený víno, tak ho piju večer decku. Když se rozšoupnu, nebo mám návštěvu, tak až dvě. Ale je fakt, že ne úplně pravidelně. Protože si ho hlavně vozím od svého kamaráda ze Škripu na Brači, což je dost daleko. A ono mi vydrží tak nanejvejš do února. Ale co pak? Něco blíž by jste mi nedoporučili? Protože to, co se stáčí tady u nás na Vysočině z Moravy jsou fakt slivky. Předem děkuju za radu. Matěj

    OdpovědětVymazat

Kdo je Anonymní, tedy nepřihlášen, vždy se podepsat, je to základ slušného chování. Většinou nepustím do éteru.