pátek 6. prosince 2013

Ahoj, templáři! 2 část / kapitola 12 - 13


12.  kapitola



Na jednom ze mejch čtení mě nedávno jeden posluchač požádal, ať se mu pokusím vysvětlit, co to znamená, že žijem v iluzi?

A pane, mohu to spojit i s životem v realitě? On na mě chvilku koukal ... a pak přikývl.

A hlavou mi táhlo přibližně toto. Má vůbec smysl vysvětlovat něco, co nejspíš neexistuje? Iluze! Něžná i krutá, uspávající, podprahová melodie. A Realita? Rovněž tak něžná, krutá i uspávající, ale tady už ne jenom podprahová melodie! Možná to je jejich jedinej rozdíl. Ale co kdyby tyhle dva binární výrazy nějakým chybným překlepem systémní klávesnice úplně splynuly? Copak nejsou ta slova projevem jedný energie? Co by se asi přihodilo? A představte si, že ony splynuly už kdysi dávno a ne teprv před érou počítačů, ale už dávno a dávno před prvním počítadlem.

Víte, vždycky jsem měl problém s těmito slovy. Realita, iluze, vhled a je jich  celá fůra. Ale kdo tuhle svízel nemá? Vždyť je to téma přítomný ve všech pojednáních mystiků o mystice a mysteriu. Je to i problém vědy, co si říká exaktní či humanitní. Je to problém všech a všeho lidskýho konání.

Proto jsem se sám sebe zeptal, kdo, „zrovna teď a tady“ s těmito slůvky problém nemá? A odpověď, alespoň tedy pro mě byla jasná! Co takhle v jistejch chvilkách muž a žena, nebo prostě partneři? A vydal jsem si příkaz, ať jsem teď zrovna všem i sobě za vola, což vykazovalo nezvykle vysokej stupeň pravdy a taky zodpovědnosti k onomu vnějšímu, ale rovněž i k tomu vnitřnímu tazateli.

Víte pane, já to zrovna teď s Iluzí a Realitou nemám vůbec v hlavě srovnaný, protože mi oba výrazy jako všem „skorokumštýřům“ splývaj. A když už jste tu otázku položil, tak mám pocit, že jsou to jen naprosto zbytečný slova. Ale zkuste tuhle otázku položit svý ženě nebo milence potom, když se vám fakt, ale opravdu fakt … povede ji uspokojit. A pak se třeba jednou někdy potkáme a proberem to u piva, jo?

Realita, Iluze, nejsou to jen binár pastičky vhodný akorát pro cvičený a poslušný myšky? Dneska jsme samá analýza a samej analytitk! A vypadá to, že i do budoucna budou tyhle nic nevyjadřující, byť zdá se protikladný slova ve stále větším rozporu s tím, co nejenom mystici, ale už i někteří vědci o světě dnes říkají. Je to přesně tak, jako když jeden kvantovej fyzik vyjadřoval svůj údiv nad nevysvětlitelným počínání těch mrňavejch kvant-potvůrek. No řekněte, jak je možný, že přestože toho mrňouse vidíme, nedokážem určit jeho polohu? A když víme, kde se nachází, tak tu kvant-mršku prostě nevidíme! Co je tady Realita a co je Iluze? Není to snad, vážení, na-palici?

Jo, nějak tak to asi s tou námi přijímanou dualitou bude. A je to pouze proto, že v současným Systému je naprosto vyloučeno, aby se nevhodná informace, tedy ta, co nezapadá a nepotvrzuje status quo, vůbec zveřejňovala! Myslím, že zrovna teď se tajný sejfy, depozitáře a koberece vzdouvaj a praskaj ve švech. Ale paradoxně školní osnovy jsou sto let za opicema. A čímpak to asi je?

Nejspíš tím, že když někdo začne příliš umíněně a umanutě ty informace a souvislosti hledat, a nedej pánbůh je najde, či dokonce někam protlačí, jako třeba Tesla nebo nedávno manželé Světlana a Nikolaj Levašov, tak nemilosrdně přichází aplikace č. 12. Sionskejch protokolů. A hrozí to hlavně při pokusech o vystoupení z toho tady a tam, nebo včera a dnes! Ale to přeci… zas nejsou jen binární výrazy. Tady a tam = všude, a včera a dnes = součástí „furt“. Ne?

 Akorát když to teď po sobě čtu, tak bych možná doporučoval jediný. Představte si, dámy a pánové, že jste opět v první třídě... a u školní tabule, na který je mile sprosťoučká dětská kresbička křídou složená ze dvou tantrickejch trojúhelníků, u který se zbytečně rozčiluje pruderní a nejspíš i hodně pitomej kantor.

A znovu si představte, že se pod těma trojúhleníkama začínaj zjevovat slova, který spolu nejsou téměř v žádný opozici. A jsou to vždy doplňující se formy projevu téže energie, stejně jako ty výše uvedený. Ve starým Egyptě je nazývali párovými, či blíženeckými vlastnostmi a byly součástí nejvyššího egyptskýho zasvěcení.







Adept je musel aplikovat ve skutečným životě. Zkuste si jen představit onu tíhu a odpovědnost podle nich opravdu žít! Proto je naprosto nesmyslný je nazývat protikladnými. Protože takovými je může titulovat pouze zarytej a nanejvýš nezodpovědnej analytik. Prosím, zkuste nad nimi něco jako… meditaci.



mlčení – mluvení...

přístupnost – neovlivnitelnost

poslušnost – vládnutí

pokora – sebedůvěra

blesková rychlost – rozvaha

opatrnost – odvaha

přijímání všeho – umění rozlišovat

nevlastnění ničeho – disponování vším

nevázanost na nikoho – věrnost

schopnost bojovat – mír

pohrdání smrtí – vážení si života

lhostejnost – láska



Seznam je opsán z knihy Zasvěcení Elisabeth Haich.







13.  kapitola



Teď jsem si přečetl poslední kapitolu a docela vyjeveně koukám na to, jak z ní  čouhá obšlapování kolem něčeho, čemu lidi, co se trochu fundovaně motaj kolem počítačů, říkaj softwar, program a z čehož pak vycházejí výrazy jako hologram a tak. Což jistě nekončí jenom u fenoménu mysli, emocí a duality, tedy zřejmě kde-kým a kde-čím manipulovaným programem DNA.







A taky, vážení, způsobu, jak se ten program čte. A hlavně kdo, nebo co ho čte. Někde jsem totiž já, počítačovej analfabet, vyčetl, že to v onom žargonu dělá čtečka. A tou čtečkou je „prej na mou duši“, RNA. A když si dáte dohromady, že když je manipulován program, tak nejspíš může bejt „na uzdě“ i překlad a výklad.

Já, Popleta, bych ho určitě četl jinak, neboť jsem sice blb, ale mám oproti programům jedinou výhodu, tedy  f a n t a s i i. Víte? A taky rozhodně nejsem ve stavu programní subordinace! I když… kdoví, že? Tedy alespoň si dovoluji myslet, že jsem v poloze „vlezte mi na záda, pane matrix“ a pokusit se to s kameramanem a velkým to Slovanem panem Horákem opět všechno přeložit zpět do obrázkovýho písma. No, copak by nám asi vyšlo z takovýho čtení počítačovej záznamů? Myslíte, že se někdo obtěžoval, nebo bude obtěžovat položením takovýhle otázky?

A je to tady zas! Vnímej pekelnej smrad jako rajskou vůni! Vždyť přeci před „myslí a emocema“, tedy vlastně programem, nemusí nikdo nic skrejvat, protože „on“ jede svou lajnu a lautr ničeho si ani všimnout nemůže. Stejně jako zainteresovaní. Ale láska, vážení, to není emoce, ale skutečnost! Ta si neklekne před nějakou plastovou škatulí, plnou elektrickejch obvodů s klavesnicí a obrazovkou!

No a já si celou minulou kapitolu o „iluzi, realitě, vhledu, či o probuzení mystiků“, a dokonce ještě vejš o našem pitomým, pubertálním, bavoráckým blbnutí na silnici mezi Ždírcem a Rybnou myslel, že se bavím, nebo dokonce že cosi řeším. Ale jako řádnej idiot jsem pouze omílal to, co mi v balíčku s mašličkou možná poslal „Big Brother“ prostřednictvím matrixu. On se totiž plete nejenom do běžnejch ekonomickejch, sociálních, existenciálních, ale i do našich rád-o-by ezoterickejch tanečků.

Člověče Matěji, to je teda nadělení! A když budu procházet Templáře kapitolu po kapitole, tak to tam na mě bude čouhat jako extra šibenice a z každý stránky nejmíň jeden oběšenec, pokud tedy – ona – nebude mít dva nebo tři háky.

Proč si furt naši rodiče, kněží, učitelé, lékaři, politici a všichni ti, co pracujou na programování lidský mysli, jsou schopní vzájemně potvrzovat, že emocí je i LÁSKA?







Vidíte ten rozdíl i ve velikosti písmen? No protože si prostě  n e v š i m l i ! Jsem přesvědčenej, že význam tohohle slova napsanýho s velkejma písmenama z celý lidský populace – a sebe nevyjímám – zažilo jen pár lidí. Pár lidí a možná „Obama“. Protože totiž fungujem ve většině případů, jako nevědomá podpora PC-programu, jehož součástí může bejt kdeco! Tedy hlavně a vždy vnucená iluze, nazývaná REALITOU! Iluze času, stárnutí, nemocí, ideologií a taky dobra či zla! Ach jo, Matějí, pár lidí a „Obama“, hm? No… něco na tom přeci musí bejt, když mě to teď zrovna a bez přípravy tento… napadlo, ne?

Ale jak to, že si týhle mý pitomosti nevšimla věduňa Amadea? Snad mě v tom nenechala patlat jenom proto, abych si to takhle kostrbatě objevoval sám? Vždyť já jsem místo toho mohl spokojeně lízt i spadnout s tím svým ptačím mozečkem z útesu! Nebo tady v kopcích honit bavoráka, až si chudák klekne a pokorně zašeptá: Matěji, ty seš fakt ten nejlepší šofér na světě!

Nojo, to je teda situace, pár lidí a Obama...


13 komentářů:

  1. Moc nerozumím těm dvojicím slov a co tím chtěl básník říct. Jako, že jedno povstává z druhého a vždy existují společně, nebo jak?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pane Kment,
      tohle je jedno z nejvyšších zasvěcení, který se praktikovalo v Egyptě u velmi duchovně vyspělých jedinců. Jednalo se o pochopení a prožití těchto spíše ne-binárních výrazů a důvodem bylo naučit se v jejich intencích skutečně žít. Tedy naučit se po těchto dvanácti schodech, krůček za krůčkem postupnému vystoupení z iluze duality. Je to samozřejmě i kumštýřská záležitost, protože tito jedinci byli lidé s celostní orientací, tedy v dnešním slova smyslu ... jak duchovní, tak vědeckou, rovněž filosofickou, a zároveň i uměleckou. Ty dvojice slov mají velmi hluboký ponor do jevu, kterému říkáme lidský život, jež se odehrává mezi lidmi, planetární přírodou, vesmírem a univerzem. Na tohle téma nejvyššího zasvěcení už nebyl určen žádný učitel, žádná skripta, a taky neexistoval žádný fígl, jak toto o b e j í t ! Protože ono téma bylo výlučně osobní záležitostí studenta a jedinou klasifikací bylo svým životem dokázat, že tyto párové vlastnosti p o c h o p i l ! NE ... POUZE NASTUDOVAL !!! Ta slova nepovstávají jedno z druhého, protože existují současně - teď a tady - a zároveň to nejsou polarity. Ta slova objímají a obsahují vesmír, bohy Logos i Sofii a zároveň to čemu říkáme univerzum. Proto jsem doporučoval spíše meditaci, než mysl, rozum a logiku. Matěj

      Vymazat
    2. Knihu "Zasvěcení" od Elizabeth znám velmi dobře. Je to učení egypťanů, tedy zbytek civilizace kněží z Atlantidy a tato civilizace taky rozpoutala zánik Lemuřanů, ale hlavně sebe a z této většiny magických rituálů vznikl i tento systém. Byl opět zneužit.

      Vymazat
    3. Vážený Iv,
      já jsem se snažil, co nejseriozněji odpovědět p. Kmentovi na jeho otázky. A navíc si myslím, že toto samo o sobě není žádnej negativní magickej rituál. Je to pouze metoda, jak rozvíjet naše vnímání a fyzický i duchovní vlohy. Že to někdo zneužívá, či zneužíval je pouze jeho problém a nechtěl bych bejt v jeho kůži a natož jeho duší. Myslím si, že všechno o čem tady píšem, ať už se jedná o metody ducha, technický vynálezy, bankovnictví, politika, náboženství, atd., bylo už mockrát zneužito. A pokud bychom na tyto záležitosti začali nahlížet tímto způsobem, že mohou bejt zneužity, a dokonce se jimi přestali zabejvat, tak majstr systém bude velmi spokojen. Myslím, že my tady máme dokonce povinnost ukazovat, poukazovat a dokonce objevovat utajená pozitiva duchovních a léčitelských metod, tech. vynálezů, atd., protože jejich negativní stránku perfektně a nedostižně předvádí sám systém. A když lidi už nejsou schopni tohle vnímat a hlavně rozlišit, tak proto jsou tu blogy jako je Váš Iv, nebo se snad mýlím? Matěj

      Vymazat
    4. Wau, opět to přišlo v pravou chvíli. Dost jste mi pomohl Matěji, děkuju :)

      Vymazat
    5. Matěji, vždyť je to v pořádku, jen jsem se přece vyjádřil jako celek a ty poznatky, které jsou v knize, jsou i Lemurské a jak jste psal, jde jen vždy o to, kdo to používá. Nejdůležitější jsou správné poznatky o složení Vesmíru.

      Vymazat
    6. Vidim to tak jak to Matej pise a nepochybuju ze Iv taky,o tom zadna,presne tak,takovt blogy jako tenhle jsou moc potreba,protoze lidi hledaji cestu,spousty lidi,ale nevedi o tom,nektery jen tusej,jiny jeste nevedi ze budou tusit,ale ceka to vsechny,prave tyhle blogy je posunujou bliz,pomahaji jim orientovat se v onom vnitrnim neklidu kdy jeste nevedi co to je,proc jsou tak neklidny,proc jakoby neco hledali a nevedi co.Myslim ze tady a na podobnejch blozich nachazeji mozny smery odpovedi.Je to beh na dlouhou trat,proto me nejaky neuspechy nechavaji klidnym,i proto.Jelikoz vim,ze to chce jenom cas kterej je potreba tomu dat a nechat to uzrat.Pred ocima vidim tu "tsunami" poznani ktera se zvedne,az bude dost tech co prohlidnou a vydaji se na cestu lidstvi,ta smete vsechno a dockame se.Nerad bych aby to znelo jako nejaky kazani:-),je to jen to co cejtim a neni to o klaneni se cemukoliv nebo komukoliv,je to o poznani Cloveka v sobe a Cloveka mezi vsema navzajem.Zadny cary,zadna demagogie,zadnej zistnej zamer,natoz politika,prosta priroda a Byti.

      Vymazat
  2. Vážený Iv, Pane Kment i Pane Proud,
    moc děkuji za Vaši vstřícnost a pochopení. Matěj

    OdpovědětVymazat
  3. Vážení,
    přeci jenom jsem fakt čekal, že se někdo zamyslí nad těma párovkama, a to téma alespoň trochu provětrá. Nic, ani ťuk! Dávám si za chybu, že ta vomáčka kolem byla nejspíš dost pitomá.
    Ale přeci-jenom jsem tam objevil pár náznaků, alespoň toho kam tím mířím. Jeden opravdu závažnej problém týhle civilizace je svědomí. Je snad přítomno jenom na jedný straně škály? Většina binárů přitaká.Jo, jasně ... na pozitivní. Nebo je snad jako každá veličina na jistý úrovni obsažená v celý škále od 0 nalevo i na pravo, jak to my velmi zjednodušeně vyjadřujem a říkáme tomu náš logickej základ. Tady už přicházej s přítomností - zrovna - slova svědomí rozpaky. A přesně ony už zamezujou tomu pokusit se uvažovat dál v souladu se vzorem spojitejch logik akceptovanejch vesmírem. A začít si vytvářet konstrukce vlastních i sebe překračujících logickejch fundamentů, nebo si myslíte, že to snad není možný? Co je to např. fantazie, viděl snad někdo z vás její hranice? A chová se podle jednoho vzoru? Ale většina konzum-člověků prohlásí, dyť je to blbost a von, uvažující takhle je nejspíš hodně nebezpečnej magor. Vidíte jejich přímou závislost na programu, kterej jim vnutil Systém? Neexistuje jeden logickej základ, protože by nebyl v souladu se vzorem mnoha a mnoha, někdy i protichůdnejch logik přítomnejch současně v našem jsoucnu. Je zajímavý, že vesmír je v klidu akceptuje a běžnej člověk je z toho celej pryč, protože o tom nic neví. Nejsou snad ty informace zatajovány záměrně? Kdo z vás slyšel informaci o anizotropii (nestejnorodosti) vesmíru, kterou dodal Hubble-teleskop už na konci minulýho století? A že neexistuje nějaká ohraničená rychlost objektu ve vesmíru, což nám vykládal p.Einstein (ve svý teorii s velkým R), tedy 300 tis. km/sec. Když byly naměřeny různý rychlosti a ta zatím nevýšší byla 300 x vyšší, než rychlost světla? A zrovna tak, kdo z Vás slyšel nový, nebo už vlastně dávný a jen nedávno vědou potvrzený informace, který se týkaj duchovna a jeho neuvěřitelnejch možností. A prosím dokumentovanejch a ověřenejch. Není už na čase, začít si tvořit svou vlastní LOGIKU. Nojo, ale to by si nakonec každej dělal, co by chtěl. A TO PŘECI NENÍ MOŽNÝ, představte si ten zmatek. No, vidíte opět nás zarazil vžitej a vnucenej program. Ale jsou podstatně vyšší programy a vesmír čeká pouze a jenom na náš prostej výstup z iluze duality. Matěj

    OdpovědětVymazat
  4. Vážení,
    asi před sto lety jsme dostali jakou-si šanci, jejímž hlavním požadavkem bylo pokusit se změnit náš logickej základ uvažování, tedy provést jeho opravu, protože koncepce ANO a NE, tedy binární logiky je největší překážkou chápání EXISTENCE. Je tomu tak proto, že oblast diagramu popisující náš logický základ, namísto aby se rovnal nějakému konečnému číslu, se stává roven nule. Tedy velmi primitivní funkce - jež má pouze dva významy - je brána jako základ našeho myšlení. Z toho pro mne blbečka vyplynulo, že čím je větší oblast, popisující logickej základ (tedy čím je větší počet konečných čísel), je i dokonalejší způsob myšlení, protože větší počet bodů je i větším a to dokonce nekonečným počtem stanovisek. A tím nemůže dojít k tomu, abychom došli k nesmyslnejm otázkám naší vědy a filosofie, kdy je požadována odpověď na přiblblou otázku ... o prioritě hmoty nad duchem pomocí ANO a NE?!?
    A dalším z hlavních kritérii bylo:
    Aby lidstvo mohlo být hodnoceno jako inteligentní, je, že každý člen osobně vnímá kolektivní inteligenci na prvním místě nad vším ostatním. Z toho, že je tam uvedeno výslovně - KAŽDÝ ČLEN - pro mě vyplynulo, že se nejedná o formu overmindu, kolektivního vědomí, či egregoru, což mohou bejt, či dokonce jsou manipulativní formy našeho Systému, ale o svobodný rozhodnutí a ne-od-diskutovatelnou spoluzodpovědnost. Výňatky poznáte podle spisovný češtiny a jsou opsány z třetího a posledního to apelu všem inteligentním obyvatelům planety Země. Předán v roce 1929 s dodatkem o nutnosti tréningu ve spojíté (ne-binárni logice) a odpovědí zaslanou během příštích 5O let prostřednictvím např. OSN. Myslím, že toto už dávno prošlý datum bylo posunuto. Matěj

    OdpovědětVymazat
  5. to Matěj
    Ano Matěji, na toto (0,1) jsem upozorňoval již několikrát na stránkách, např. v článcích:
    http://energieupramene.blogspot.cz/2012/04/osud-svobodna-vule.html
    http://energieupramene.blogspot.cz/2012/04/tak-jak-je-to-vedo-illuminati.html

    OdpovědětVymazat

Kdo je Anonymní, tedy nepřihlášen, vždy se podepsat, je to základ slušného chování. Většinou nepustím do éteru.