neděle 8. prosince 2013

Sopka v Chile a jiné ...

 
V minulých dnech provedla sopka Puyehue v Andách v jižní Chile svou demonstraci přírodních sil. 
Pár působivých obrázků přikládáme, ať jste v obraze.

Popel pokrývá krajinu (to není sníh) a tisíce lidí z okolních vesnic bylo evakuováno. Sopka nebyla aktivní od 1960 a vychrlila popel do výšky 6 mil vysoko napříč Argentinou směrem k Atlantiku.



Foto Lioyd Young







Včera 7.12.2013 zahájilo svou činnost 7 sopek na Kamčatce.
Výpis aktivity sopek 8.12.2013

Výpis činnosti velkých vulkánů za 30 dní

 
Dnes 8.12.2013  by mohl být pozorován meteorický roj, pokud nám bude přát počasí. Frekvence meteorů by mohla být až patnáct kousků za hodinu. Na první pohled se bude zdát, že meteory nepadají k zemi, ale vzlétají z povrchu planety k noční obloze.


2 komentáře:

  1. Zábava začína, ale média z toho nič nedávajú, len samé sprostosti a oblbovačky. Ale veď oni sa to dozvedia, ale už bude neskoro.

    OdpovědětVymazat
  2. A tady sníh skoro žádnej, a to ho mám tak rád. Aspoň trochu toho popílku by tu mohlo být, škoda, že tu nemá z čeho vylítnout :D
    Ne, sranda, asi bych tu nic takovýho nechtěl. To mě tak přivádí na myšlenku - všimněte si, jak se všechny "větší věci" jako pády meteoritů, zemětřesení, tsunami, výbuchy sopek, různé velké havárie, obrovské demonstrace, války - dějou z našeho pohledu "tam někde daleko" a vidíme je akorát v nějakém zpravodajství. Tady se akorát občas přežene větříček nebo trochu vody, a jinak tu máme relativně pěknej klídek oproti zbytku světa.

    OdpovědětVymazat

Kdo je Anonymní, tedy nepřihlášen, vždy se podepsat, je to základ slušného chování. Většinou nepustím do éteru.