neděle 8. září 2013

Výroky velkých o Univerzu




Dnes hodně lidí nevěří ve všemocné Univerzum, zdroj všeho co zde je, největší Sílu, která zde proudí a tvořila i tvoří  v tichosti, většinou bez našeho přímého pozorování, vždy  tito lidé si myslí, že věda a vše ostatní je na jejich straně, oproti těm, co nakonec dospěli svým rozhledem, pokorou k tomu, že nad námi je něco více, možná nepochopitelné pro mnohé, někdy i pro někoho nehmatatelné, ale přesto existující.


Mikuláš Koperník (1473-1543) Astronom
"Koho by se nezmocnil obdiv vůči Univerzu, když pozoruje a zamýšlí se nad obdivuhodným pořádkem ve vesmíru, pocházejícím z jeho moudrosti."

Johanes Kepler (1571-1630) Matematik a astronom
„Věnovat se astronomii znamená číst myšlenky Univerza."


Robert Mayer (1814-1878) Lékař a fyzik
"Svůj život končím s přesvědčením, které vychází z hloubky mého srdce. Pravá přírodní věda a filosofie musí vést k víře v Univerzum“


James Clerk Maxwell (1831-1879) Fyzik
"Sluneční soustavy jsou dokonalé dnes, tak jak byly v den svého stvoření. Kéž bychom se přesvědčili, že naše nejšlechetnější lidské vlastnosti jsou obrazem té Bytosti, která na počátku stvořila nebe a zemi, tak jako i hmotu, ze které jsou utvořené."

 
Claude Bernard Biolog
"Mám-li říci jedním slovem, co je život, pravím: Život je stvoření, dílo Tvůrce (Univerza)."

Friedrich Von Schiller (1759-1805) Básník a spisovatel
"Opravdu velcí vynálezci chovají se obyčejně k Univerzu s dětským srdcem. Jen diletanti, kteří se přebírají v odpadcích, chovají se k němu hrubě."



Žádné komentáře:

Okomentovat

Kdo je Anonymní, tedy nepřihlášen, vždy se podepsat, je to základ slušného chování. Většinou nepustím do éteru.