neděle 27. ledna 2013

Síla a její uchopení




Jsou neviditelné rozměry světů, které nejsou nějak odděleny od sebe, ale navzájem se prolínají. Ve všech těchto celcích udržuje Síla všechny přírodní zákony jednotné. Z Univerza neproudí zlá nebo dobrá energie, z něj proudí jen jedna energie, kterou nazýváme Síla a je jen jedna, tedy ne dobrá, ani zlá, je neutrální, jinak by totiž neexistoval jen jeden tvůrce Univerzum(Bůh), ale dva. Tato Síla proudí neustále celým stvořením a pro lepší uchopení si ji můžete představovat jako bílou, světle modrou jemnou mlhu, povídat si s ní,  nedá se od stvoření oddělit. Je všude, ve vzduchu a my  ji můžeme jen vědomě do sebe vstřebávat, oproti jiným živým bytostem, je ve vodě, v rostlině, zvířeti a tedy i člověku. Neexistuje nic, žádný prostor,  kde by nebyla. Tato Síla proudí i člověkem a ten se právě liší od zvířat svým uspořádáním, tedy možností mu danou ji řídit. Tuto sílu je právě možno přijat citem a pak tuto Sílu člověk směřuje svými myšlenkami, představami, vlastně ji moduluje.
Dnes mnoho lidí podléhá iluzi, že myšlenkou si může přitáhnout cokoliv ho napadne. Jenže člověk neobeznámen tímto věděním nic nedokáže, protože myšlenka je velmi slabý elektromagnetický impuls v prostoru možných realit, kterých je nekonečné množství, tento malý impuls nemá většinou samostatně schopnost a energii, dokázat nějakou realizaci představy, bez tohoto poznání. Vy však tuto Sílu jako lidé, můžete řídit a to doslova samočinně. Všichni stále hledají tu pravou cestu a motají se dokolečka, proč si to lidé tak stále dělají těžké!
Stačí vědět a představit si, jak vámi proudí tato Síla, nebo ji přijímáte svým dechem a pak svými myšlenkami, nejlépe citově zabarvenými  ji vedete tím  směrem, kam potřebujete. Stačí jen na vašem prostém cítění, nejlépe emociálně zabarveném myšlení a hlavně vědění o přítomnosti této Síly.
Velmi dobrý způsob jak ověřit svoje poznání a dotek se Sílou, si vyzkoušejte třeba za pomoci domácího tlakoměru. Změřte si svůj tlak, bez nějakého přemýšlení o něčem. Pak za 15 min. si změřte znovu svůj tlak, ale při vědomém dýchání Síly a to s tím, že vám sníží váš tlak. Pokud jste již dosáhl nějakého vědomého kontaktu se Sílou, bude váš tlak rozhodně nižší.
foto autor Iv

Vůbec není  potřebné, aby jste se namáhali, dělali ta a ta cvičení, až vám poteče pot z čela, vůbec se nemusíte upínat na nějaká okultní, nebo esoterická cvičení, aby jste jimi dosáhli nějakou úroveň, jež je pro váš duchovní vzestup úplně bezvýznamná a spíše škodící, vytvářející vnitřní napětí a nakonec zklamání. Prosím, věřte mi, to ostatní jsou jen moderní farizejské manýry, které vás dostanou do nerealistické esoterické smyčky a budete stále něco hledat, bez zjevného úspěchu až do své smrti. Opravdu, nic vám to nepřinese a koho Síla přivedla na tyto stránky a dá si aspoň trochu času a co ho zajímá si zde prostuduje, změní se mu pohled na život a i život samotný. Je to záměr nepropagovat něco, na co mnoho z lidí není připraveno, až bude připraveno, jistě ho to zde dovede samo.  Zanechte těchto cviků, které vás stejně jen obírají o čas, někdy i peníze a nakonec stejně je to jen osobní bezvýsledné mučení.

foto autor Iv

Vám opravdu stačí jedno, vědět, že vámi jako živou bytostí tato Síla proudí a vy svým opravdovým cítěním a myšlenkami (i s představami) ji nasměrujete svým směrem a ona jím taky zapůsobí, ona pracuje sama a je velice inteligentní, vy ji jen řídíte. Vše negativní uvnitř tvrdě pojmenujte a zbavte se ho bez obalu vyslovením tak, jak to cítíte, odstraňte ten blok a v konečném vašem tvoření se obraťte s důvěrou na Sílu.
Vzpomínáte si na pořekadlo našich babiček „ Boží mlýny melou pomalu, ale jistě“. To je přesné a nevědomé  nasměrování Síly, jsou to posbíraná stará moudra, ale opírající se o opravdové zkušenosti a poznání funkce Vesmíru a jeho zákonů. Je to tak jednoduché, jako otočení vypínačem pro světlo.  Zlo a nebo dobro vzniká za pomoci této stejné jediné Síly, která je neutrální, inteligentní a nese základní kódy stvoření a je na vás, jak ji použijete. Nikdy nezapomeňte, že tato Síla vámi proudí, nadechujete ji, povídejte si s ní a vy jako lidé, k tomu tak uzpůsobeni ji dokážete svým citem a myšlenkami  řídit svým směrem, tedy dle vašeho chtění, stačí jen chtít a vědět podstatu, máte pak dar ji uchopit a operovat s ní, buď pro dobro , nebo zlo, to je na vaší zodpovědnosti a svobodné vůli. Ano, tak je to jednoduché a toto vám bylo stále zakrýváno a odpíráno, pomocí různých okultních, esoterických nauk a náboženstvím, které čím více byly složitější, tím byly jako správnější, opak je pravdou, v jednoduchosti je ten hnací motor i vaší Duše.
Novější článek:http://energieupramene.blogspot.cz/2013/09/proc-se-plni-prani-opacne.html

36 komentářů:

  1. Teda Iv, měl jsem takovou husinu při čtení článku, že jsem málem vrostl do židle.
    Dnes na těch dvou Vašich fotkách je pro mne více, než na stejných v dřívějších článcích - je to tam. :-)
    Děkuju

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. to Michal
      Vy taky vše prozradíte, ne , nezlobím se, naopak jsem u Vás rád, "jedete" moc dobře, i T a na ostatních jsou vidět taky úspěchy, to je pro mne největší pohlazení na Duši.

      Vymazat
    2. Moc krásné Iv,jsi hodný.Ale nikam nejedu,láduju se makovýma buchtama,jsou dobré,vid :).T.

      Vymazat
    3. Veru..tie fotky az vtahuju dovnutra..krasne foto,skvely clanok. ..Mailo

      Vymazat
    4. Iv, to vše jste (opět) geniálně zformuloval - budu šířit dál. :-)

      Zkusím i pokus s tlakoměrem. :-))

      Patrik

      Vymazat
  2. Zase vám musím něco říci,ted jak jsem byla obklopená a omotaná všemi možnými magickými pomůckami,tak hned druhou noc šup a "sen".Návštěva z Astrálu,hnusnej odpornej slizák přišel a pojd se mnou něco ti ukážu,jenže je dost problém pro mnou Duši,přestát tento astrální výlet bez úhony.Proto jsem to všechno vzala a praskla s tím do kamen,fuj krade to Sílu.A ještě jedna,přišla jsem na to,když s mami drbeme,že vlastně na ty chudáky valíme hnusnou en.,oni se v tom pak pěkně třískaji a pak zas něco zpět na nás.Říkám,mami nemůžeme drbat,vyrábíme špatnou en. a tak mami,jo a vypráví mi o kočkách,jak jí udržujou stále v pohotovosti a co jsme všechno snědly :) a je klid a hned je nám líp.T.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. to Terez
      Terezko, toto byl nádherný příspěvek, ze života, znal jsem to, jsem moc rád, že jste mezi námi, vaše upřímnost a bezprostřednost mně vždy dostane, škoda, že je málo lidí takových, ale oni sami poznají, že levárny se vrátí,jen si to neuvědomují ty odrazy. Děkuji

      Vymazat
    2. Milý Iv,ale ty buchty už jsou stejně snědený :))).To jsem sen tak,aby třeba někdo neměl zbytečně nějaký noční můry nebo náhodou nespadl z okna,to vše pak ohrožuje, pokud člověk používá magii.S těma všema pomůckama má Síly tak za dva shnilý a to je škoda,si myslím.T.

      Vymazat
  3. Děkuju :)
    Michal Š

    OdpovědětVymazat
  4. V jednoduchosti je síla... nebo Síla??? Díky Iv

    OdpovědětVymazat
  5. Děkuji,vždycky jsem cítila,že je to vše jednodušší,než si někteří lidé myslí,že si to zbytečně všichni komplikují.Že není potřeba žádných rituálů a zasvědcení a podobných věcí. Možná i proto jsem se nikdy nenechala zlákat k žádnému zasvědcení,i když mne mnohokrát lákali.Tato Síla je tu pro všechny a bez nějakých omezení a postupů.Ještě jednou děkuji.Pavla

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pavlo
      je to tak. "Rituály a zasvěcení" včetně drtivé většiny ezoterických proudů není nic jiného než záměna názvu náboženství, kdy jde o vetření se prostředníka mezi člověka a Zdroj. A jakýkoliv takový "prostředník" (zprostředkovatel) není zase nic jiného, než egregor parazitující na energiích proudících mezi člověkem a Zdrojem.
      Tato Síla jak píšete je pro všechny, ale omezení tu jsou. Avšak tato omezení nedělá Síla, nýbrž každý sám právě tím, že přestane věřit svojí stávající osobní Síle a intuici a nahradí jí nějakým "zaručeným transformátorem".

      Terezko:
      s tím drbáním alias pomlouváním souhlasím a mám vysledováno to, že za poměrně krátkou dobu, kdy se člověk vědomě snaží vyhýbat takovému konání (mě to ještě nedávno připadalo zcela normální a neškodné) dochází ke změně a já už nad tím nemusím myslet a kdykoliv řeknu něco, co by v příštích pár slovech směřovalo k pomluvě či ironii, okamžitě se mi samo v hlavě rozbliká červené výstražné světýlko a já mám vědomě na výběr. Dříve jsem býval ironický tak nějak sice cíleně, ale nevědomě (zvyk).

      Vymazat
    2. Míšo,ty jsi Ryba jak moje mami,však znám dobře tu ironii,neboj.Když jsme se do toho daly nebralo to konce, ale opravdu to jde bez toho,jen na to přijít,vid :)).T.

      Vymazat
  6. Dejme se do toho a zacneme se ji ucit a uzivat pro dobro vsech,lv dal jasnej navod i smer:-).....proud

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. to proud
      Ony melou, melou, jen víc věřit a spoléhat, pak se dějí věci.

      Vymazat
  7. Dobrý večer, děkuji za další článek, který má pro mě vysokou hodnotu, vlastně jsem na to čekala. . . jinak posuzování a pomlouvání lidí, to je fakt snad národní sport, mám v životě štěstí v tom, že jsem trdlo, které si nepamatuje jména:))), tak si semnou prostě nikdo nepodrbe. U nás je drbna můj muž, ale má utrum, protože semnou to nejde a hlavně už ho to taky nebaví.:)))) a ještě jednou k článku, mám z něj obrovskou radost a to jsem se dnes dozvěděla, že dívčina mého syna je těhotná:)))) . . . AHOJ IVA

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. to Ivča
      Gratuluji a budete mít s vnoučaty práce nad hlavu!

      Vymazat
  8. Díky moc:)),s dětmi práce není:) TO JE JEN RADOST:) po 12 letech vymírání naší rodiny máme konečně naději na přírůstek, už jsem si chtěla porodit něco sama, ještě, že mě předběhl chlapeček:))))) AQHOOOJ IVA

    OdpovědětVymazat
  9. Ale stejne bych rad cetl o Sile vic a podrobneji lv :-),jestli je to mozny......proud

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. to proud
      Jestliže prosba o osvícení přichází z hlubin vašeho srdce, odpověď Vám bude dána rovněž tam. Může přijít ihned, nebo po dlouhé době. Jste – li příliš netrpěliví, jestliže vám nestojí za to čekat, jestliže se vzdáte příliš brzy, nezasloužíte si ji.
      Paul Brunton

      Vymazat
  10. Mluvila jsem s Al o Síle,ve snaze jí něco vysvětlit.No ona mně řekla,mami,ale modrý světlo vychází z rohu Jednorožci a přímo do pusy a to je ta Síla.Chodí v noci ve snu za máma a pomáhá nám.Tak nevím,kdo komu co vysvětlil :).T.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. to Terez
      Myslím, že ten malý knotek to řekl velice přesně, zkus nad tou symbolikou přemýšlet, ale ty to víš stejně, je to fajn. Ti malí knotečci jsou bezprostřednější, škoda že jsme to zapoměli, aspoň ve vztazích mezi nejbliššími. Dík.

      Vymazat
  11. Iv, mám jednu asi hloupou otázku. Často se mluví o důležitosti uzemění. Jak moc je důležité a jak se vlastně provádí?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. to VlaBi
      Teď netuším jestli uzemnění ezoterické a nebo technické, ale oboje bych zvládl, upřesnit.

      Vymazat
  12. Iv, jak vás vůbec mohlo napadnout, že by ženská řešila technické uzemnění? :-))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. to VlaBi
      Protože jsem se i s nimi setkal, ale k věci a trochu jsem v úvodu i něco přidal navíc, ale upozorňuji, moc je to zkrácené.

      Můj pohled na Uzemnění je trochu rozdílný, jak jsem četl na Osudu.
      Na realitu nepůsobí jen Astrální rovina, ale i prostor možných realit. To jsou dvě sféry, které uskutečňují naši realitu a je na nás, kam nasměrujeme svou pozornost. Pokud lidé zabředávají do negativních myšlenek (Astrál, magie), projevuje se zde negace, pokud lidé se obracejí do Univerza, mohou tvořit naši realitu z prostoru možných realit,tedy ne z Astrálu, kterých je nekonečno. Je to jako když na vodní hladinu hodíte kámen(vaše myšlenka) a ta tvoří kruhy, vzdalující se od místa dopadu. Každý vrchol vlny obsahuje nějakou realitu a je jen na nás, kterým směrem pohledu si vybereme možnou realitu. To jen na úvod.
      Každá věc má nějaký duchovní otisk, tedy i člověk a u lidí je pak možná inklinace tam, jaké má charakterové vlastnosti duše. Pokud bude více negativistický, má svůj otisk více v astrálu, pokud dodržuje nějak zákony Univerza, jeho duchovní otisk je ve vyšších sférách, ale zásadně ne v Astrálu. To jsou ty boje dvou lidských entit a na to nabalované další bytosti. Tak to je i u Země, pokud ji něco ohrožuje, bude se snažit nastolit rovnováhu svého bytí a to bez ohledu na jiné tvory. Pokud tuto rovnováhu porušil člověk, bude působit i proti němu, je to pud sebezáchovy. Bouřky, tornáda, záplavy jsou právě znaky uvolnění negativní energie, kterou lidé vyprodukovali a to v Astrálu a Zemi je tato narušená rovnováha neakceptovatelná, ohrožuje ji a ve svém vývoji ji táhne dolů a bude se snažit všemi prostředky o nastolení rovnováhy a zamezení stahování do nižších pater.
      Jinak, každá lidská bytost je v podstatě rozdělena ve svislé rovině na dvě poloviny a to od pupku dolů a nahoru. Tyto oblasti jsou pólovány, od pupku dolů zemní energií, tedy – a od pupku nahoru vzdušnou energií +. Pokud je tato polarita vyrovnána stejně, je člověk vyvážený, pokud třeba chybí zemní energie, tento člověk se více vznáší ve snech a ideálech, pokud převažuje zemní, je to člověk více hmotařsky založený a nějaké ideje u něj neexistují.

      Vymazat
    2. Iv:
      tím prostorem možných realit myslíte nekonečné množství realit (paralelních realit v nichž existujeme v menších či větších odlišnostech i osudech) lišících se od té naší třeba byť jedinou buňkou a touto nepatrnou změnou se odvíjí jejich změna stylem oněch kruhů vody? Čím "dále" (časově i prostorově) od této změny, tím větší rozdíl mezi realitami? A čím více budou mít některé možné reality společného s tou naší, tím více se bude ta naše ubírat(realizovat) daným směrem?

      A další - periodicita velkých katastrov (viz. Ivo Wiesner a jeho podání planety Nibiru) je tedy dána nikoliv objektem způsobujícím katastrofu, ale opakováním se nahromadění negativních energií na Zemi, čímž je tu snaha o nastolení rovováhy. Zřejmě v tomto případě nejde už o samotnou energii Země, ale i jejího okolí.

      Už zase plácám, co? :-) Právě jsem se vzbudil poté, co jsem usnul při čtení knihy Kena Eagla Feathera na sluníčku a jsem nějaký o padesát kilo lehčí a tak se budu muset uzemnit nějakou dobrotou. :-)

      Vymazat
    3. Iv,promin,ale ten ducovní otisk,to už je dané kde je(podle toho podlaží) nebo se teprv udělá,podle toho, jak kdo se chová a s čím zachází(magie x Síla).No a jak se teda dá "uzemnit" ten kdo má hlavu stále v luftě a nebo povznést ten hmotař.To jde třeba nějakým polodrahokamem nebo něčím.No a na Osudu píší sámé pitomosti :))),to teda určitě! T.

      Vymazat
    4. to Terez
      Ano, každý máme svůj otisk tam, odkud jsme přišli, jak říkáš to podlaží. Uzemnit se dá jen relaxací, meditací i třeba za pomoci nějakého krystalu na solaru na natáhnutí energie Země nohami( u idealisty) a u hmotaře zase natahování energie temenem, stačí Světla. Z Osudem máš pravdu, to co jsem tam četl za teorii, opět idealistická, ale pěkně podaná, takže se hodně lidí navečeřelo, ale zase to nejde brát šmahem.

      Vymazat
    5. to Michal
      Nekonečné množství MOŽNÝCH realit. Čím jsou dále od Vás, od toho žblunknutí, tím déle trvá jejich realizace zde. Čím více bude mít společných aspektů možná realita, ta bude vždy blíže toho žblunknutí(záměrné myšlenky), bude se lišit jen málo, čím bude vzdálenější, tím bude rozdílnější.
      Všechno ve Vesmíru má snahu o rovnováhu, kdy pak celý systém pracuje perfektně. Vidíte to např. na porušení rovnováhy člověkem, třeba v ekosystému(nejcitlivější systém), postřikem se vyhubí Berušky, nastane porucha rovnováhy výskytem většího množství mšic, je to jen příklad, ale přírody si jej začne sama opět vyrovnávat, i když to trvá déle, jenže člověk to chce zase honem napravit a způsobí vlastně svou neznalostí další chaos, to stejné probíhá dnes i u zdravotnictví.

      Vymazat
    6. Iv:
      ano takto jsem to myslel. Jde vlastně o vědecky nazvanou teorii chaosu.

      Vymazat
  13. Zdravím, sleduju tento web pár měsíců a spousta postřehů mě zaujala. V podstatě jsem se sem dostal přes googlování ohledně e-catu a našel články podobné tomuto. Četl jsem i články o tom jak lze "strašením" že něco špatně dopadne docílit opaku. Začal jsem v tom trochu experimentovat a výsledky se mi jeví celkem úspěšně, řekněme kolem 70%. Říkám si tedy odkud to Iv tedy vlastně ví, protože s takto originálním pohledem na věc jsem se ještě nesetkal. Nejsem žádný esoterik, všechno se snažím vysvětlit vždycky logickou cestou. Ale jsem čas od času obklopen esoterickejma ženskejma a díky tomu se nedá říct, že jsem esoterikou nepolíben :-) Takže občas se uvolím k nějakému pokusu, který se pak snažím logicky vysvětlit. Takto jsem třeba vysvětlil jedné kamarádce používající "přístroj" kterému výrobce říká honosně Supertronic, že to vskutku není žádný měřák esoterických energií ale obyčejný ohmetr, měřící odpor na rukou... Nicméně abych se dostal konečně k jádru pudla :-) Tento článek pojednává o Síle, která dle Iva působí všude a lze jí "odchytit" a použít. Připomělo mi to mojí zkušenost s reiki, ke které jsem přišel opět dík mé ochotě k různým experimentům. Nechal jsem se ukecat kamarádkou, nevědouc o reiki vůbec nic, že bych si měl tuto "featuru" nechat naaplikovat. Respektive to nevědouc vůbec nic neni správná formulace. Kamarádku jsem totiš dlouze zpovídal a došel k závěru, že by se mohlo jednat o Teslovu volnou energii. Po prezentaci toho, že mě kamarádka dokáže rukama ohřát i když se mě nedotkne a zároveň že se nejedná o klasické léčitelství kdy by energii na ohřívání musela brát ze sebe, nýbrž jí bere z "éteru", jsem uvolil k návštěvě nějakého reiki gurua. Ten si nechal za aplikaci zaplatit a po úvodním "školení" mi za zády cosi provozoval nad hlavou. To se mi ani za mák nelíbilo, ale byl jsem ochotný dotáhnout ten experiment do konce. Po těch jeho čáry máry mi řekl že jsem tedy teď rejkař a můžu používat tuto energii na léčení nebo třeba na čištění vody. Opakovaně jsem se o aplikaci pokoušel, ale dá se říct že neúspěšně (pakliže nepočítam, že se mi podařilo párkrát trošku ohřát sama sebe). Následně jsem se kdesi na webu dočet, že ta reiki energie je vlastně negativní a tou aplikací jsem si definitivně zadělal na problémy. No a teť se tedy chci zeptat hlavně Iva, případně ostatních, jaký na to mají názor. Respektive, o jakou energii se podle nich jedná, zda opravdu o tady zmíněnou Sílu, nebo něco jiného. A případně co mi ten zatracenej šaman vlastně proved (upřímně řečeno bych nejrači slyšel, že jediný co mi proved je, že mě stáhnul o šestnáct stovek a pak už si ze mě jenom utahoval...:-) ). Omlouvám se za dlouhý elaborát a předem díky za názory.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To xxx
      Vážený, reiky je používání pouze životní energie, ale ne Síly, Síla díky tomu, že prostupuje vaším tělem, dodává mu tuto energii, z ní se pak vyživují i buňky v jádrech a čím jsou zdravější(+ potrava-zelenina atd.), mají větší energetický potenciál ve svém součtu a dotyčný svou vůlí tuto energii směřuje tam kam potřebuje. Tyto energie jsou vždy ovládány a směrovány myšlenkami, proto ti co v to nevěří nemohou zapojit svou vůli s myšlenkami, jsou prostě zablokováni, to je pak ten věčný rozpor mezi materialistou a člověkem zabývajícím se vnitřními pochody. Síla je primární základní energie Vesmíru, kdežto reiky je již usměrněná sekundární energie životní, vzniklá ze základní energie tj. Síly. Když bude někdo kdo provozuje negativní, stačí i nálada, budete dostávat negativní energii do své aury, nebo oduší. Pokud jste však nenatáhl brka a žijete, máte svou životní energii a můžete se ji naučit používat pro sebe, zvětšovat si ji a ne riskovat, že Vám někdo napere do aury něco negativního, aniž by chtěl, stačí jeho vnitřní nějaké špatné rozpoložení.

      P.S. Jinak prosím Váš komentář byl jako spam, rád bych také nějaké iniciály a nemusel používat v odpovědi xxx

      Vymazat
    2. Iv, děkuji moc za odpověď, bohužel jsem nezjistil, kam uvést svůj nick nebo jméno, tak jsem to odkliknul jako anonym. Jmenuji se Jakub. Ještě se vrátím k nakousnuté problematice. Rád bych se dozvěděl, co mi ten šaman vlastně prováděl nad mou hlavou. Zda se nejednalo o černou magii. Pakliže tedy tušíte co se při "instalaci" reiki vlastně provádí. Zatím jsem se to nikdy nedozvěděl, všichni jsou tajemní jak hrad v Karpatech... Vaše tvrzení o tom, že reiki je používání vlastní životní energie je v rozporu s tím co tvrdí rejkaři (i když já jsem spíš nakloněn Vašemu názoru na to). Tzn. raději dát od reiki ruce pryč, pakliže se nechci vycucnout, nevěda zatím jak se náležitě dobít Silou.
      Pokuď jde o mě, jsem sice materialista, ovšem poněkud nestandartní. Jsem naprosto otevřen všem myšlenkám týkajících se "neoficiálních" energií, vesmíru, všeho a vůbec (jak by pravil Stopařův průvodce:-). Zastávám myšlenku toho, že nejenom získání energie, ale i třeba ovládnutí gravitace musí jít jednoduchou, primitivní cestou, kterou už lidstvo kdysi ovládalo (nebo minimálně využívalo). Dnes všechno co děláme děláme složitě a tak nějak proti srsti. Ale zároveň jakošto materialista jsem přesvědčen, že všechny zmíněné energie atd. jsou materiální podstaty. I to co je zde nazýváno astrálem je podle mě materiální povahy. Ne ovšem vždy z našeho třírozměrného vesmíru. Pakliže existují bytosti, které nazýváme třeba démony, nebo věříme na to, že po "smrti" naše duše odchází kamsi, jsem přesvědčen o tom, že se bavíme o bytostech z vícerozměrných vesmírů a kteréšto jsou ve svých vesmírech naprosto hmotné (a naopak my pro ně můžeme působit nehmotně). Ale to už zabředám někam kam jsem zabřednout nechtěl...
      A taky jsem se nedozvěděl, jak jste přišel na tu teorii o "strašení" sama sebe k docílení opaku :-) Ptám se na to proto, že na jednu stranu mi to celkem zafungovalo, ale na druhou stranu mi podvědomí kvůli tomu nadává, že provádim věci, které bych provádět neměl.
      Díky, Jakub

      Vymazat
    3. to Jakub
      Napsal jsem: Síla je primární základní energie Vesmíru, kdežto reiky je již usměrněná sekundární energie životní, vzniklá ze základní energie tj. Síly.
      Na tomto nemíním nic měnit, je to v podstatě to samé co tvrdí reikaři, že se napojují na zdroj, ale energie, kterou používají je již transformována jimi. To co vám děla nad hlavou, nebo za zády je otvírání kanálu na Zdroj, ale jedno sezení toto nedokáže natrvalo. Podívejte, tyto věci jsou dar přírody a nebo výsledkem velkého úsilí pro své poznání světa, pokud za to někdo chce peníze, utíkám pryč, je to zneužívání daru, živit se může něčím jiným a tyto věci má rozdávat pro ostatní z dobré vůle, většinou tito lidé v pokročilém věku nekončí dobře, kominík se taky vždycky zamaže od sazí.

      Vymazat
    4. Ale já se s Vámi v podstatě stotožňuji v tomto názoru (že reiki není základní Síla). Vnitřní pocit je, že by mě aplikace mohla poněkud vycucnout, pakliže bych nevěděl jak načerpat onu základní Sílu. A stejně tak na mě neudělal dobrý dojem ten "šaman" co mi měl nainstalovat možnost používání reiki. Nicméně, jak už jsem zmínil, celá ta záležitost kolem reiki po zkušenostech s lidmi, kteří to aplikují na mě působí spíš negativně, respektive zavánějící černou magií (nebo magií, chcete li, všimnul jsem si, že druhy magií nerozlišujete). Já se svým materialistickým přístupem k věci chápu magii jako další druh neznáme energie, která ale z nějakého důvodu zpětně škodí.
      Neberte to prosím jako kompliment, ale z Vás mam pocit, že se v těchto věcech nějakým způsobem orientujete a Vaše závěry na mě působí celkem věrohodně. Proto se tu takto vyptávám, možná kostrbatě, ale jsem v těchto věcech takový podivný pseudooutsider. Na jednu stranu se o problematiku zajímám, na druhou stranu se vše snažím si vysvětlit logickou cestou.
      Díky, Jakub

      Vymazat

Kdo je Anonymní, tedy nepřihlášen, vždy se podepsat, je to základ slušného chování. Většinou nepustím do éteru.