neděle 11. listopadu 2012

Negativní - Pozitivní




Po pročítání komentářů, článků na Netu, se vždy táhne jak červená niť rozdělování na negativní, pozitivní, je to jak mor. Člověk má stále tendenci rozdělovat věci na bílá a černá, modrá a červená  i v politice. V žádném případě zde nechci kázat a jak jsem někde četl, dokonce používat ? a !, že prý to vnucuje někomu myšlenku. Čeština, díky své bohatosti tímto umožňuje vyjádřit své vnitřní pocity na papír. Ale v prvé řadě je vše vždy na samém čtenáři, jeho osobním vývoji,  jak a co vnímá a jaké pocity v něm zůstanou.
Pozitivní a negativní je vždy jen vyjádření úhlu pohledu a někdy i nevědomé zařazení se do té které skupiny. To, že sousedovi pošla koza, může být z pozice závistivého souseda i pozitivní zpráva. Z úhlu majitele je to již negativní. Tak jak se k tomu postavit? Týká se to všech otázek žití, ne jen té „kozy“, to byl jen velmi jednoduchý příklad.
Vždy záleží na stupni vývoje jedince, jeho vyspělosti duše, jeho rozhledu v co nejširším spektru života. Každý tvor přišel na Zemi se učit, vyvíjet a integroval se zde z různých světů, na určitém stupni vývoje. V každé bytosti je pak uvnitř zakódován jistý stupeň svědomí, jež obsahuje hlavně základní kódy Univerza, kolik těch kódů již vstřebal, je ale jen a jen jeho věc osobního vývoje. Osobní vývoj je však vždy ovlivněn svobodnou volbou dotyčného, např. které prostředí si on zvolí a vnitřně mu vyhovuje v životě. Jeho vnímání a případné dorážení okolního světa, je pak tou jeho školou.
V této době se přetřepává rok 2012 a z médií se i ozývá rada, nečtěte to a to, není to pravda a co pak, když to náhodou pravda bude. Kde tato skupina bere jistotu, že má pravdu, ta není stálou veličinou.  Proč, vždyť opět z pohledu jiných lidí jsou tyto události naopak radostným okamžikem s možnou ideou se vyvázání z pout tohoto svírajícího systému, který tyto duše svazuje a mrzačí. Jsou to tedy z jejich pohledu zase pozitivní věci. Z pohledu druhé strany jsou to již aspekty negativní, protože ta druhá strana nechce měnit zažitý systém, plně ji vyhovuje, nechce ve svém vnímání a vývinu duše pokračovat dál. Snaží se strhnout i ty ostatní na svou stranu, na jejich úroveň rozvoje a dělá i všechna možná opatření, aby to tak zůstalo a měla moc nad ostatními.  Pak jen záleží na poměru sil, nemám na mysli finanční moc, to s tím nemá co dělat, důležité je množství lidí, které se přiklání k jistému názoru, vědění a idei. Pokud převáží množství vyvinutějších, s větším množstvím vstřebaných zákonů Univerza, pak jejich společné Vědomí nastartuje změny pro další vývoj, odpovídající té jejich idei. Proto tolik vytvářeného strachu, který je použit jen proto, aby nedovolil spojení té druhé strany a nastartování změn.
Nyní je zde zoufalá snaha vše zarazit a nepřipustit žádnou změnu, jenže Univerzum nechce strnulý stav, ono se chce dál vyvíjet a napomáhá těm změnám v podobě synchronicid , klimatických, seismických  projevů, z jedné strany to mohou být negativní projevy, z druhého pohledu zase pozitivní. Planeta si tak pomáhá očišťováním té nyní převažující strany, když to jinak nejde, někdy i lidskými životy těch, u nichž již není předpoklad vývoje,  aby dopomohla nástupu straně, která chce pokračovat ve svém vývoji, splnila a naplnila rozvoj každé živé bytosti k plné dokonalosti, svobodě, nadbytku, který ji Vesmír dal a plným právem jim náleží, ne jen jedincům, ti nic nestvořili, jen si přivlastnili a tato se stala převažující.
Zajímavé synchronicity nastupují dnes ve velkém množství, vyplouvají na povrch ukryté pravdy ve všem co si můžeme představit, v technice, historii, politice, zdravotnictví, zemědlství. V Bermudském trojúhelníku objevily starodávné město pod vodou, staré pravděpodobně 1500-2000 př.n.l.

Vycházejí na světlo více a více různé archeologické nesrovnalosti jak kolem pyramid, historie Slovanů, objevení staveb v Antarktidě  a to vše přesně v určený čas nových změn v lidské civilizaci. Bez těchto poznání by ani tyto změny neměly šanci se uskutečňovat.

Pro jednu skupinu jsou to negativní věci a tato skupina se bude je snažit ututlat a je tu druhá skupina, z jejíhož pohledu jsou to zase pozitivní informace, umožňující rozlet duše a objevování věcí nových a vytvořit svět zase o stupínek výše.

12 komentářů:

  1. Dala jsem si sílu Boha,ne pro své potěšení a slávu,pouze pro pro klid a mír mezi námi....T.

    OdpovědětVymazat
  2. Negativní-pozitivní, to zaviedli ľudia nie ?? BED

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Máte pravdu Bed, všechno je takové jaké je, to jenom naše mysl to posuzuje a škatulkuje. Není to z mojí hlavy, to řekl nebo napsal Edgard Tolle.

      Vymazat
    2. .. Eckhardt Tolle o tom hovorí ako o "zbavení se funkce posuzování". Osobne si myslím, je správne posúdiť, lež nechať žiť :-)
      Jednu dobu som hovorila o hrnku. Sedíme, on je medzi nami, ja mám ucho na pravej strane a Ty na ľavej. Tretí sedí tak, že ucho vídí ako čiarku, štvrtý
      nevidí nič... Kriste, ako neznášam vyhrocovanie, len ego potrebuje postaviť proti bielej čiernu. Je blbosť postaviť proti ružovej, stromu, kvetu, vode, vzduchu , teplu , zime , zvuku, úsmevu Niečo. ČO ? Nič také nie je.
      Tak si mixujem svoj pohár Života, uštipnem i okorením tým "náprotivkom" :-))
      aby bolo pestro. Učím sa od neho.
      Nerobím to len u Lásky - tam som nenašla korenie - ONA nepotrebuje vylepšovať.

      Bed

      Vymazat
  3. No nemůžu si pomoci,na YT, Tisícročná včela SLOVENSKO.T.

    OdpovědětVymazat
  4. (:-),jestli je to reakce na mou predchozi uvahu,musim se smirit s tim,ze jsem zustal nepochopenej :-),snazim se probouzet "ovcany" tak na veci koukam i jejich ocima a premejslim jak jim je podat pochopitelne a nedeprimovat je,tedy je odhanet,ale vzbuzovat v nich zajem a aktivitu,asi amaterskoprofesionalni deformace:-)......proud

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ne, jen to bylo téma, které jste mně připoměl a myslím dost důležité. Vidíte, jak Vaše komentáře ženou události v před a to je dobře!

      Vymazat
  5. Negativní - pozitivní, černá - bílá, hodný - zlý, chytrý - méně chytrý a další myriády dualit. Vždy jde jen a pouze o hraniční body nekonečně velkého množství možností mezi tím. A proč? Jednoduché jak facka. Jsou to závaží. Závaží potřebná k udržení rovnováhy.
    Univerzum je rovnoramenná váha a na jakékoliv vychýlení čehokoliv reaguje a outomatickým přidáním téhož, ale s opačným znaménkem hodnoty. Jediný správný, ale zároveň z neustále měnícího se stavu všeho, těžko na delší dobu dosažitelný stav.
    Z toho si lze lehce domyslet nesmyslnost přisuzovat té či oné hodnotě špatnou vlastnost - viz. "tragický" příběh sousedovic kozy. :-)

    OdpovědětVymazat
  6. Diky lv ;-),uz jsem si zacinal delat vycitky svedomi :-).......proud

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Myslím si, co znám tento kolektiv nemám obavy, jsou zde citliví lidé a se širokým záběrem. Může se stát, že dojde k nedorozumění působením mnoha vlivů, ale myslím si, že se vše dá většinou rozumně vysvětlit. Včera jsem měl taky výčitky svědomí s BED, ale vše se vysvětlilo, člověk si to pak uvědomí zpětně, ale uvědomí a to je důležité.

      Vymazat
  7. Dobrý den, občas jsem chodila díky odkazu v oblíbených pana Iv na blog NOVÁ DOBA , nějakou dobu byl zablokokovaný a dnes, nevím proč jsem zmáčkla odkaz a už fungují. Je tam článek o tom, že Madaři najeli na systém Islandu, není to kachna, nebo co, jsem nějak zmatená. iva

    OdpovědětVymazat
  8. Pěkný večer všem. Jiným směrem zobrazené úvahy pozitivní a negativní jako zde nahoře, jsem při brouzdání narazil na článek Pozitivní a negativní světy. Kdo má zájem zde, taky zajímavé.
    http://www.pravidlazivota.cz/pz12_svety.htm#pz12:47svety
    Při jednom ještě ke třem dnům temna - vysvětlení
    http://inner-light.ning.com/forum/topics/proc-pri-protnuti-galaktickeho-nuloveho-bodu-nastanou-3-dny-temno?xg_source=activity

    zdravím Rolf.

    OdpovědětVymazat

Kdo je Anonymní, tedy nepřihlášen, vždy se podepsat, je to základ slušného chování. Většinou nepustím do éteru.