neděle 28. října 2012

Revize konzumní společnosti



Dnešní vysoké tempo čerpání energií z vnějších zdrojů podmiňuje veškerou naši hospodářskou činnost a rozvoj současné civilizace. Náš dnešní způsob života je velmi závislý na využívání techniky a je přímo vnucován tímto systémem. Je jasné, že spotřeba energie dále poroste, pokud nebudeme hledat účinnější technologie pro spotřebiče. Rovněž musíme brát v úvahu i zvětšující se  populaci, která bude chtít a nebo udržet aspoň stávající životní úroveň.  Dnešní civilizace v globálu pro výrobu energií využívá 80% fosilních paliv, což vedle rizika jejich vyčerpání vede k významnému zamořování životního prostředí škodlivými zplodinami a tím i ohrožující zdraví společnosti, současně se zvyšujícími se náklady na zdravotní péči ohrožené civilizace nemocemi, kloubícími se s těmito technologiemi.
Zamysleme se nad cestou lepšího využití, tedy vyšší účinnosti stávajících spotřebičů. Z technického hlediska jsou to montáže modernějších a efektivnějších technologií, jako „studená fůze“ E-Cat, Kesheho technologie atd. K lepší energetické využitelnosti a pokroku civilizace by mohlo nyní přispět i to, že bychom změnili  dnešní zkázonosnou  orientaci na konzumní způsob života a zásadně přehodnotili stupnici našich životních hodnot. Copak potřebujeme každé 3 roky kupovat nový typ luxusního automobilu, protože soused si jej pořídil, nebo nového televizoru, kde se vysílají povětšinou jen lži, nakloněné systému, obměňovat nábytek podle poslední reklamy, budovat honosné vily za mnoho miliónů s velkými halami a množstvím nevyužitých pokojů, s bazény na rozsáhlých pozemcích, s budováním nových a nových studen jako zdroje pro napouštění a tím  i sousedům bezohledně odebrat vodu ze stávajících studen, tedy následné snížení spodní hladiny vod atd.? Rozhazovat miliony pro prchavé "požitky" a falešný pocit "prestiže" a "nadřazenosti"? Stejným  způsobem se chovají i dnešní organizace a firmy, pojišťovny, banky se svými honosnými budovami s přepychově vybavenými pracovnami a kancelářemi. V tomto systému vidíme často kolosální plýtvání materiálem i energií, "rozežranost" kterou samozřejmě příroda nemůže dlouhodobě unést. Situace by se změnila, pokud by lidé dospěli k poznání, že než ono konzumní "mít" nám větší radost a trvalejší uspokojení přináší zážitek z krásné neporušené přírody, z poznávání nových věcí v přírodě a vesmíru, z uměleckého díla, z přátelského soužití s našimi bližními, než honba za konzumními "statky", za které draze platíme "svou duší" Mefistu!
Malba Indigového dítěte (10 let)


   Nejvíce, co by opravdu udělalo z naší společnosti vyspělou společnost, je hlavně kulturní a vzdělanostní poznání - poznávání zákonitostí a jevů v přírodě, vesmíru, zlepšení našeho záměrně podlomeného zdraví, harmonický rozvoj společnosti bez kastování a uvědomění si rovnosti, kterou většinou každý takový zastánce tohoto systému pozná s jeho vnitřní hrůzou až při umírání. Lidstvo došlo až do takové arogantnosti a namyšlenosti, že zapomnělo na svůj pud sebezáchovy, na to, co by možná v budoucnu mohlo zachránit lidstvo i např. před pádem asteroidu, smrtícím zábleskem kosmického záření a jinými hrozbami. 
Malba Indigového dítěte (10 let)


Proč si lidstvo nevezme příklad z vesmíru, že nosičem života musí být vhodný zdroj energie, jež jsou ve vesmíru hvězdy, u nás naše Slunce. To je vždy základní energetický zdroj života, sekundární zdroj po vzniknuvší civilizaci je jeho vědomost a poznání, pokud tu nebude mít, odřízne se od druhotného zdroje, podstaty svého fungování a tento typ civilizace končí a bude nahrazen bez pardónu jiným - harmoničtějším.

7 komentářů:

  1. Je mi nejak smutno. Pred chvíľou som si čítala list z energetických závodov, čo mi vytýkajú že im dlhujem, predtým som hovorila s dcérou v USA či sú pripravení na huricane, no nemá čas, idú na párty. Ale dievčatká na obrázkoch som práve dnes náhodou-nenáhodou obdivovala u Akiane.
    Už aby dorostli malí indigoví a vypucovali nám žalúdok. Be

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vůbec nebuďte smutná, to zlo expandovalo, tak musely přijít posily, protože záměrně porušili rovnováhu a porušení dohod se vždy "tresce" i ve Vesmíru. No a k těm děvčatům v USA, karma je potvůrka a někdy pro probuzení jsou i jiné cesty.

      Vymazat
  2. Iv, je to prostě smutná pravda. Tu situaci cítím a jistě i kopa dalších co si píšeme zde a to díky tvým stránkám.
    Sám se snažím věci využívat až do jejich konce a vůbec mi nevadí co mají druzí. Tak můžu ale činit jenom za sebe.Tak může učinit i kdokoliv jiný pokud dokáže si uvědomit. Není tu klíče kterým na otočení dojde k nastartování rychlé změny. Ti kdož nežijí v hojnosti jsou dobrému smýšlení blíže. Hůř je to když překypuje blahobyt. Jejich myšlení je nakloněno jen ke větší hrabivosti bez ostychu čestnosti. Přivlastnili si dary země, které rujnují pro vlastní bohatství. Ty měly být všech. Ano banky, koncerny jak píšeš- to dílo dábla. Věřím,že když si začneme uvědomovat čemu sloužíme a budeme hledat cestu z pasti ven, najdeme ji. Bude to v síle myšlení která přichází. Zdravím Rolf.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Víte Rolfe,
      můj osobní názor je, že naopak klíč k nastartování rychlých změn existuje. Stačí se kouknout do přírody, v malém měřítku jsou tyto klíče vidět poměrně často, v globálním to lze zaznamenat ze zaznamenané historie nebo i porovnáváním a analyzováním kosterních pozůstatků zvířat a rostlin. Evoluce čili VÝVOJ organismu je PŘIZPŮSOBENÍ SE ZMĚNÁM VE SVÉM PROSTŘEDÍ. Pokud tedy nebude docházet ke změně prostředí nebude ani žádný vývoj organismů žijících v něm. Ale protože víme, že k vývoji dochází, logicky z toho lze vyvodit, že nutně muselo docházet i k velkým změnám prostředí. V přírodě se vždy jedná o změny klimatické (kvalitativní či kvantitativní změna potravního řetězce) a ty bývají vyvolány, jak my lidé říkáme, kataklizmaty (původ může být libovolný). Právě tato kataklizmata jsou oním klíčem k nastartování změn. Kdo přemýšlí v širších měřítkách a tuší, že vesmír není stroj, zacož ho věda považuje (Newtonovy zákony, TR ad.), ale že je to živé a se záměrem konající vědomí, musí nutně dojít k závěru, že ony zmiňované klíče nejsou a ani nemohou být náhodné.
      V případě člověka, a teď mám na mysli SYSTÉM, je rozdíl v tom, že klíčem nemusí být nutně globální změna v prostředí, ale ve virtuálním prostředí - třebas ekonomice, energetice, ale lze si tam dosadit i další.
      Pokud by došlo k "zemětřesení" v těchto uměle vytvořených prostředích, může dojít právě k onomu nastartování velice rychlých změn v celkovém myšlení společnosti, což je základem ke změně vědomí společnosti.
      Na těchto stránkách zaznělo už několikrát, co by oním klíčem klidně mohlo být a jak tak vidím, co se děje, tak se k tomu schyluje.
      Velmi, velmi úzce s tím totiž souvisí vše, na co tu společně nadáváme - chemtrail, snížená kvalita potravin, zdravotnictví, školství, masmédia atd. atd. To vše má za účel nalezení/objevení onoho klíče co nejvíce oddálit, případně lidem upřít pozornost opačným směrem, aby si ničeho nevšimli a nebo nevěřili, že tento klíč je skutečný. Ono narozdíl od přírodních "klíčů" by tento mohl být zadupán či přehlédnut.

      Vymazat
    2. Michale, výborně, o Vás již obavy nemám, pochopil vše! Připraveným přeje štěstí, takže se v pohodě se vším vyrovnáte.

      Vymazat
  3. Protoze lidi nevedi a proto nemuzou chapat,a kdyz nevedi a nemuzou chapat,nemuzou ani konat! Myslim si,ze nasi povinnosti je lidi privadet k vedeni,aby pochopili a konali,ale museji si k tomu sami dojit,my jim musime jen odhalit to vedeni,protoze na co si sami neprijdou,to nevezmou vazne a neuvedomej si sami sebe,to nejde nutit,kam vede nuceni a neuvedomeli jednani vidime vsude kolem sebe.........proud

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dobrý den, děkuji za článek , pravda je fakt někdy drsná a lidi ji nechtějí slyšet. Přemlouvat a nutit , to fakt nemá cenu. Zrovna včera jsme navštívili moji maminku a jejího Pepu, hřbitov a starší sestru mého manžela. Nejdřív jsme byli u švagrové. Je o hodně starší než my, už je v důchodu. Moc hodná, ale tyto návštěvy jsou náročné. Oba se švagrem sedí doma za plastovými okny, obklopeni všemi vymoženosmi elektroniky. V obýváku mají dokonce v zásuvce zesilovač signálu, prej na internet. Oba jsou bledí, nemocní, cpou se nebezpečnými léky, samá chemie . . . Jakýkoliv pokus jim v dobrém a s láskou alespon trošičku poodhalit pravdu setkáváme s odporem. Moje rodiče, které jsme navštívili potom jsou na tom líp. Moje maminka je v pohodě, koupila si štěnátko, všechno o.k, ale během návštěvy začaly zprávy a oba nás v jednu chvíli přestali vnímat a sledovali fascinovaně nějakou vraždu vietnamce v hlavních zprávách. Já neměla sílu zasáhnout a říct, TOHLE JSOU ZPRÁVY ZA KTERÉ PLATÍME ROČNĚ STOVKY KORUN. . . . kde je zpravodajství o plánu světového měnového fondu položit bankéře, kde je zpravodajství o jejich zatýkání a kde jsou výsledky vyšetřování Parkanová, Vondra a spol. . . . a co se děje v Japonsku . . . Máme 2 dobře placené novináře v USA z ČT1, kde jsou nejnovějšeí informace . Prostě musí na to přijít sami. . . . iva

      Vymazat

Kdo je Anonymní, tedy nepřihlášen, vždy se podepsat, je to základ slušného chování. Většinou nepustím do éteru.