pondělí 2. července 2012

Templáři III./ 1-3

TŘETÍ ČÁST
1.  kapitola

Ten poslední tejden, kterej u nás v Podmoklanech Amadea strávila, byl tak hektickej, že nezbyl čas si popovídat. Chtěl jsem se dovědět něco víc o její verzi mýho, z její strany proklamovanýho templářství.
Po návrátu z Itálie jsem potkal – asi ne úplně náhodou – na zámku v Novým Studenci, kde dřív byl archív, svýho dobrýho známýho archiváře a historika. Dlouho jsme se neviděli, a tak jsem ho pozval na italský víno. Chtěl jsem z něj vytáhnout nějaký templářský informace. On totiž učil už za totality na německejch univerzitách a taky různě po Evropě. Byl to vždycky hodně otevřenej člověk a napadlo mě, že jeho znalosti o tomhle tématu by mohly překračovat rámec u nás dostupný literatury i jejich internetovej ekvivalent. Byl jsem zvědavej na rozdíl toho, co já objevil v knížkách a on na svým putování Evropou.
Víno jsme vypili a o rytířích s červeným křížem na bílým plášti mi řekl jenom to, co už jsem dávno věděl. A pak tiše, spiklenecky a možná už pod vlivem alkoholu něco o tajemství!
Jakýpak tajemství! Nasrali kdekoho, protože kdekdo měl u nich dluh. Byli mocní, nezávislí a měli jedinýho protektora – papeže. Ale taky se příliš montovali do světskejch záležitostí a já se nedivím, že světští páni jim to chtěli zarazit. A podle mě na to měli plný právo!
No a když se vyskytl slabej papež, jako tehdy zrovna Klement Pátej, tak toho využili. A navíc zašlápli dvě žáby najednou, jak říkaj frantíci. A bylo slovíno. Zvlášť když největší dluhy u nich měl povedenej, toho času Sličnej Filip, kterej nechtěl vrátit ani chlup a navíc se rozhodl je okrást. Jen mi vrtá hlavou, proč tým, kterej za dvě stovky let vytvořil takovouhle velkou, prosperující a mocnou firmu, se dal tak hloupě načapat na švestkách? Pochytat, okrást, zesměšnit, mučit, oběsit, upálit a vím já co ještě?
Mně to sice vzdáleně, ale přeci jenom připomíná počínání Ježíše, s kterým jsou  templáři a to důvodně – často spojováni. O založení oficiální skupiny se postarali Hugo z Payens a Gedofroy ze St. Omer. Ale panujou dohady o tom, kdy to alespoň přibližně bylo a co to bylo za lidi. Já se přikláním k datování těsně před první křižáckou výpravou. Ale oficiální je svátek narození Krista r. 1117. O čemž si myslím, že po dvaceti letech křižáckejch válek by to skoro už nemělo žádnej smysl. A pokud se jedná o osoby, tak jedni tvrdí, že to byli dobrodruzi a další naopak vyzdvihují jejich víru. Pak se k nim přidalo dalších sedm kolegů. O deset let později byli přijati do církve. Roku 1139 jim papež Inocent Druhý udělil privilej povinný podřízenosti papeži a vyjmul je z placení desátku.
A teď přichází jeden moc zajímavej moment. Deset let před první křížovou výpravou byl v Cařihradě ukřižovanej chlapík jménem Radomír. Přišel z Meteory... MY – TE – U – RA (= v blízkosti světla a poznání), která byla duchovním centrem slovanský říše. Jeho společenství tvořil kruh devíti vzdělanců. Říkali si rovněž Rytíři chrámu, tedy Templu pravdy a poznání. Ti ovšem nechránili poutníky ke hrobu Ježíše v Jeruzalemě, ale člověka, podle jehož života a smrti – velmi pravdpodobně – vznikla ona známá kristovská legenda. To je tvrzení několika známejch badatelů mimo mainstream. Pro mě je na týhle verzi moc sympatický hlavně to, že nevytvářeli žádnou první profiarmádu. Nevymejšleli institut směnky a dobře fungující bankovní systém. Nebyla tu snaha kumulovat obrovský prachy, aby je hned roztočili na vysokej úrok. Jejich úkolem byl apoštolát a ochrana výjimečnýho člověka, kterej přijal v Meteoře misii ke galadským Židům. Jejím cílem bylo mimo jiný alespoň se pokusit zmírnit zvyk vysokýho úročení půjček a vůbec umravnit jejich chamtivost a bizarní mocenský záměry. Samozřejmě, že se mu to nepovedlo, a z našeho hlediska se nechal hloupě a zbytečně roku 1086 ukřižovat. Nezabránilo by tomu ani tisíce vojáčků, natož pouhejch devět vzdělanejch pánů.
Dva z nich pocházeli z předních evropskejch rodů a studovali v Metoře, kde se stali veduny. Čtyři byli Merovingové, tedy severní Rusové, co do západní Evropy přinesli vzdělanost a kulturu. Dva byli volchvové z nejvyšší kasty, rovněž vychovaní v Meteoře. Poslední – Radan – byl Radomírův brácha. Tahle parta nejprve po Radomírově smrti odvedla jeho syna do Španělska. Potom doprovodili jeho ženu Magdalenu s dcerkou na katarskej hrad Montségur, odkud jako rozená Merovejka pocházela.

Byla tu totiž oprávněná obava o jejich bezpečnost a životy, protože se jednalo o zachování jedný z nejvzácnějších rodovejch linií tohoto světa. Jenomže tenhle šedivej a podivně bláznivej svět to zase zbabral...





2.  kapitola

Kdybych si měl vybrat svou templářskou příslušnost, tak zvolím tu starší partu. I když ze současnýho pohledu budu za většího popletu a blázna. Berme za skutečnost, že první varianta proběhla a Radomír byl opravdu právě tehdy v Konstantinopoli popravenej. Tak už hodinu po tom mohla bejt vytvořená vrcholná kristovská legenda. Stějně tak, jak se to dělá dodnes. Teď jde o to… kdo a proč?
V pozadí vždycky stojej mocní. Ale ješte ne tak mocní, aby sami neměli strach. Tehdy a vlastně i dnes k tomu obratně používaj svatou trojici abrahámskejch náboženství. Já jim říkám přátelští nepřátelé. Jejich výhodou je jednoduchost, přehlednost a vysoká míra administrativních předností. Jednobožství je pořád ještě vágní strukturou systému, kterej se záměrně a uměle přestal vyvíjet. Je tu definovanej bůh, ale jenom na úrovni, kterou umí dokonale využívat pouze forma reptilien brain. A teď tu už navíc je i potřebnej mrtvej vykupitel národností Žid. A dokonce potomek Davidův, což obrovským způsobem rozšiřuje jeho patriarchální využití! Bůh se špatně prezentuje a nelze s ním příliš manipulovat. Tak ho šoupnem trochu dozadu, aby podle potřeby malinko – anebo hodně – strašil, bude-li nutno.
Ale mrtvej spasitel světa, to je fakt mistrovský dílo. A neuvěřitelnej vynález. Můžete ho strčit do jakýkoli epochy. Na libovolný místo v prostoru. Přizpůsobit ho mentalitě obyvatel a nasměrovat proti nepříteli. Židi se ho ještě nedočkali, zato křesťanům přijde dokonce podruhý! A mám možná trochu hloupej pocit, že v islámu těch nejvyšších kruhů je zahrnut neustále v podobě džihádu. Je možný pro něj vyrobit spoustu pomocníků a pomocnic, kteří skutečně, nekašírovaně a v hroznejch bolestech pro něj umřou.
Spasitel světa může bejt a v jistejch rukách i je příšerná zbraň. A tak se použije proti nepříteli. Kdo je nepřítel? V š i c h n i ! Ale ten největší je zatím příliš mocnej. Nevadí! Začnem teda pokradmu, plíživě a slabejma. A ti jsou všude. Hlavně na jihu, pak na severu, východě a taky na západě. No jo, jak jednoduchý. Stačí jen mít odvahu se do toho pustit.
Zaútoč, nebo uteč!!!

3.  kapitola

Teď mi pomalinku začíná docházet, jak a hlavně proč se historií tak lehce manipuluje. Vysvětluje to slovo plíživost. Ohavný, kluzký a téměř nepostižitelný. Když budem srovnávat oba templářský řády, okamžitě – alespoň pro mě – vyplyne, že se jedná o téměř totožnou ideu. Která ovšem – bohužel – může mít značnej počet variant. Řád pravděpodobně vznikl v Meteoře. Samozřejmě ne v křesťanským prostředí. Ale víme, že mustry se někde roděj a jinde uplatňujou. Ten byl po konstantinopolský popravě a bestiální vraždě Magdaleny a její dcery v jeskyni nedaleko hradu Montségur infiltrován křesťany, nebo přesněji řečeno proto-křesťany. A po likvidaci původních templářů, včetně Radana, se stal účinným papežským nástrojem. Za tohle ho katolická církev v roce 1128 přijala pod svou ochranu. Celá ta manipulace s kristovskou legendou a templářským řádem mi přihrála – možná spekulativní, ale pro mně velmi zajímavý a hlavně značně pravděpodobný téma, který mi odpovídá na víc mejch otázek než to oficiální.
Představte si, co neuvěřitelnýho se tehdy dělo v celý jižní Evropě, na západě Asie a v severní Africe. Obrovská expanze islámu. Jeho vojska se valila severní Afrikou k Gibraltaru, kde se Tárik ibn Zijád vylodil už v r. 711. Arabové pak neuvěřitelně rychle dobyli Iberskej poloostrov a byli zastaveni až u Poitiers r. 732. Ovládali území celýho dnešního arabskýho světa a jejich panství se rozkládalo až k Samarkandu a Buchaře. Tlačili se do Evropy i z východu. Bylo to dost drsný pro všechny evropský dvory a rovněž pro zvolna se utvářející křesťanství. A říkám to záměrně přesně takhle. Protože když se řekne křesťanství, tak většina lidí – a sám jsem to na vlastní kůži zažil – to vnímá tak a byli k tomu záměrně vedeni, že tohle náboženství je tu téměř dva tisíce let velmi silnou figurou. Ale opak je pravdou! V době počátků templářskýho řádu se jednalo o ještě zcela nevykrystalizovanou náboženskou formu, plnou herezí, násilí a řízenýho vzteku, kterej byl využívanej kde kým! Mocnejma, papežstvím, drobnejma feudálama a velkejma i příštipkářskejma lumpama. A do tohoto zmatku expandoval islám.
Ke konci 11. století bylo času pro Evropu fakt namále. Proto tedy idea křižáckejch výprav a rytířskejch řádů. Tedy i templářů. Myslím, že jejich úkolem nebylo ochraňovat poutníky do sv. země, protože ještě žádní nebyli. Kristovská legenda vznikla poměrně nedávno po popravě Radomíra v r. 1086. A křesťanství tehdy bylo fakt v plínkách. Dokazuje to kde co! Výtvarný umění, architektura, slovanský védy a spousta vypálenejch knihoven. Rovněž církví i mainstreamem podivně interpretovaný a liknavě zveřejňovaný originály dochovanejch historickejch dokumentů. A taky obrovskej zmatek v celý Evropě, snad jenom s výhradou pro tenkrát ještě šťastnej Languedoc.
Tehdy, vážení, hlavním důvodem pro celou akci bylo zatlačit Arabům do zad. A na nějakým moc chytře vybraným místě. Proto byla vytvořena kristovská legenda a její centrum vloženo do Jeruzaléma. Tam bylo zřejmě strategicky nejvhodnější místo k vyvolání patřičnýho tlaku do islámskýho chrbátu, jak v Africe, tak v Asii. Tím začalo odčerpávání islámskejch jednotek ze západní Evropy a východního Středomoří. Tehdy nastalo oslabování jejich obrovský úderný síly a světlo světa spatřil první impulz reconqvisty.
K nutnýmu verbování ale bylo potřeba vytvořit opravdu nosnou ideu jak pro vznikající církev, feudály, tak i chudáky či bohatce. Rovněž tak spěchalo stvoření systému, kterej by to financoval. A tohle všechno se Evropě podařilo. Teprve od této doby, která byla obrovskou zkouškou, se dá uvažovat o křesťanství jako o vznikajícím náboženským systému. Uf, to byl mord, ale jak je zvykem, mrtvý nikdo nepočítal. A do všech rovin tohoto geniálního plánu patřili neodmyslitelně i templáři!
Teď vynikne, jak se od původního řádu ten – novej – nepředstavitelně změnil. Pro ty, co přišli s Radomírem do Konstantinopole, neexistovaly mimo apoštolátu a ochrany výjimečnýho člověka žádný příkazy a zákazy.

Každej z rytířů byl svobodnej člověk, kterej se řídil výhradně a jen svojí ideou a mohl kdykoli Templ opustit. A naopak, pro ten novej, plíživě inovovanej řád, napsal stanovy clunijský opat Bernard z Clairvaux.
Templáři totiž na územích, kde působili, nacházeli dokumenty, který dokazovaly velkej rozpor mezi papežskou doktrínou a tím, co se objevilo v dokumentech. Lze tedy předpokládat, že opat Bernard – fakt osvícenej to člověk – poradil templářům, aby o tom zatím mlčeli a napsal jim tehdy obvyklý regule řádu. Tím zašlápl jedním dupnutím spoustu žáb najednou. Zajistil řádu přežití a církvi jeho vydatný služby. Dopřál rovněž templářům čas na to, aby jeho kruh vzdělanců mohl v klidu s dokumenty pracovat a řád duchovně posunovat mimo katolickou církev. Moudrej člověk. Ale regule jsou regule. Basta fidli!
Přísná chudoba! Tedy odevzdání osobního majetku řádu. Zákaz manželství a nutnej celibát s vyloučením jakéhokoli typu styku s ženským elementem. Rigorozně organizovaný duchovní výkony.  Absolutní poslušnost a možnost opuštění řádu pouze skrze smrt! Ale taky menší blbosti typu příkazu stříhání vlasů nakrátko a naopak zákaz střihání fousů. Tedy ze svobodnýho člověka, a to dokonce šlechtice, je učiněn otrok a z bojovníka voják, kterej musí vykonat jakkoli blbej a hrůznej příkaz. Není tedy žádným překvapením, že se válčí pro každou pitomost. A planetární bubeník to ještě s rozkoší zrychluje, a čím dál víc až do našich dnů …

Matěj



46 komentářů:

  1. Skvele napisane Matej.Pokial viem Templari ako hovoris povodne vznikli na ochranu krestanstva a putnikov teda pre dobru vec!Kriziacke vypravy boli zo zaciatku koly rozmahajucemu sa islamu a pouzili nato aj templarov.Ludia co cestovali potrebovali pomoc proti zlodejom,a tak si za maly poplatok na jednom mieste u templarov ulozili zlato a na druhom mieste vyzdvyhli!A tak zacali templari bohatnut a poziciavat za uroky!A vtedy sa ich ucel pomaly ale isto zmenil!Na vypravy bolo treba zlato a tak ako hovoris zaslapili dve zaby naraz!Pri kriziackych vypravach nachadzali ako hovoris spisy,ale i davne vedy a mudrosti starych narodov(co myslite ze je v papezskej kniznici a preco tam nema nik pristup?!)no a rabovali zlato.Spociatku pre krestanstvo,papeza!No a potom pre seba!Zbohatli a na vela mocnych ludi ziskali pačky..vcetne papeza!Uz to neboli ochrancovia krestanstva..a ked zacali este viac vystrkovat rozky a vydierat este aj papeza tak ich vsetkych zamordovali!Aspon to z toho vsetkeho co som cital vychadza mne!Ty co boli povodne stvoreny na ochranu a pomoc(cudobny rad) sa nakonec zmenili na zabijakov,bohatych zlodejov a vydieracov pod ruskom krestanstva.Iked nevravim ze vsetci bojovali s tymto ucelom.Mozno niekolko znich si uchovavalo tu dobru ideu. ..Mailo

    OdpovědětVymazat
  2. Promiň Mailo,
    musím konstatovat, že jsem to asi tak skvěle nenapsal, když Ti z toho vyplynulo to co říkáš ve svým komentáři. Protože ani jeden z těch templářskejch řádů nevznikl pro ochranu poutníků, protože tu ještě žádní křesťanští poutníci a ani křesťanství nebylo. Alespoň ne v tý podobě, jak ji tam vřazuje katolická církev. A ten původní Templ nevzniknul vůbec na křesťanský půdě, ale u Slovanů v Meteoře. A ten kterej založil Frank Hugo z Payens je nejspíš konstrukce podle globální chronologie Skaligera - Petavia. Kde časový údaje jsou hluboko posunutý do minulosti. Celej ten systém, křižáckejch výprav, včetně rytířskejch řádů může bejt a vypadá to na první pohled dost bláznivě, objednaná fikce. Historici tomu říkaj fantomový duplikáty. Já jsem si v týhle svý verzi odpovídal na svoje otázky, který mi nezodpověděl, mainstream a ani jím nezatížení badatelé. Jsou to moje odpovědi na moje otázky a navíc, co bys chtěl od Poplety Matěje?

    OdpovědětVymazat
  3. Taky jsem měla snahu něco o Templářích vynuchat,protože v naší pidi kapličce je ze předu na oltáři kříž,který je rovnoramenný, jako ten templářský.Ale asi to nic neznamená,tak jsem tam pro jistotu frkla pořádný orgonit,co kdyby to byl špuntík,ta naše kaplička,jak říkali It a Mat :).T.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A to je dobře, ta energie má být pro všechny a ne jen pro ten Klub. Jen ať se to vše propojí.

      Vymazat
  4. Ja som myslel Matej to co som cital davnejsie inde clanky o templaroch a co mi stoho vyplinulo.Nenarazal som na tvoj pribeh.Ze by vznikli este pred krestanstvom a na Slovanskej pode je premna nove.Ze je to dobre napisane myslim ako pribeh..rad si precitam dalsie. ..Mailo

    OdpovědětVymazat
  5. Vážení.
    Moderní, nikoli mainstreamová věda zjistila, že do II.století n.l. nemáme spolehlivě datováno naprosto nic!!! Bylo to dokázáno křížovou, archeologicko, astronomicko, dendrochronologicko, paleograficko a radiouhlíkovou metodou, přísně řízenou matematiky. Šlus! I6 až I8 st. je filtr, kterej díky vymyšlený a dohodnutý chronologii Skaligera - Petavia, která za asistence církve, mocnejch rodů, dokonce vědců, historiků, filosofů a všech KTO, atd. byla v této době v y m y š l e n a , potom důsledně b i f l o v á n a takže nepropouští žádný relevantní informace. Samozřejmě mimo těch " PROSPĚŠNEJCH " !!! A teď babo raď? Když do starověku zařazený události se vlastně odehrály od 11. do 16. století n.l. a pak byly přesunuty bůh ví kam? To je sranda co? Ježíš byl popravenej v 11. nebo ve průběhu I2.století n.l.! A co Sumerové a kde kdo potom ... a co já, jako templář? Já se z toho snad picnu? Relevantní informace pocházejí až od I8 st., samozřejmě pokud se do nich nenamontovali páni ideologové. Ale asi se nepicnu, protože přesně proto o tom píšu, Vážení! Popleta M

    OdpovědětVymazat
  6. Vážený.
    Omlouvám se, ale ten první časovej údaj jsem uvadl blbě ,,, jako II. století. A pokud to půjde, prosím o opravu. Bylo myšleno a správně je 11.století n.l.! Ještě jednou se omlouvám za svojí chybu. Ale dokumentuje to, že i takto a dost často, úmyslně i neůmyslně docházelo v datování historie k chybám. Zveřejněte to prosím takto. Bude to vlastně velmi výstižnej doplněk mýho výše uvedenýho komentáře. Popleta M

    OdpovědětVymazat
  7. Vážení.
    A ještě ke všemu ty tečky za čísly. Taky si s tím nedělám moc starosti. A představte si,
    dříve byly uváděny letopočty písmeny a rovněž s tečkama. Někde psali z leva do prava, jinde naopak! Každej státní útvar měl svoji historii ve který nebyl zrovna vždycky kritickej ke tomu co považoval za velikosti a význam. A do toho náboženský systémy, který z principu o sobě nikdy nemluvej špatně. No, a tak si představte, že z tohodle začal vařit historii takovej popleta jako jsem já? Hotový neštěstí! A ještě ke všemu chceme, aby se ty nesmysly, který jsou spíše ideologií než historií, učily naše dítka a vnuci. Hrůza, co? Ale jako literární téma je to moc dobrý. A je - možný - si při tom cucat i prst? Popleta M

    OdpovědětVymazat
  8. Takže to jedině znamená,že výklad naší minulosti je zcela zavádějící a to,co se označuje jako pohádky a sci-fi obsahuje důležité informace(vždyt se přece neztrácí,tak někde být musí).No ale hlavní je, se z toho ne po...,vždyt je to minulost a máme žít přítomností.No je to pěkný guláš,jen co je pravda,jsem zvědavá,co bude říkat It a Mat.No a alespon ted už chápu,proč si tady už od mala připadám jako v blázinci a nic nechápu,taky dobrý.Ted už jen,kdo do toho kopne,aby se to zřítilo,stejně to je vše postavené na hlavu,tak to bude teprv točo.T.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Terezko,
      už delší dobu přemýšlím nad sesmolením další úvahy, tentokrát na téma žití v TEĎ, jak je docela dneska módou. NA delší úvahu momentálně nemám energii, tak alespoň v krátkosti.
      Je v esoterice spousta směrů a i, s prominutím, šíleností, které tu nechci jmenovat. Zajisté si tam každý něco dosadí. Ta nejlepší cesta se klikatí někde uprostřed mezi tím vším a pro každého budou její záhyby a otočky jinačí.
      Podle mne zabetonovat se v přítomnosti je hození klacků pod nohy evoluci, vývoji. Vždyť bez minulosti by nebyly ZKUŠENOSTI - hlavní motor vývoje všeho živého. Bez možnosti získat zkušenosti, zpracovat je a aplikovat v budoucnosti, byť jen pár okamžiků vzdálené, bychom se nemohli dostat dál - ustrnuli bychom v teď, v tomto stádiu ať je to cokoliv.
      Proč se dnes vzdávat linearity času? Jsme tu v prostoročasu, kde máme možnost získávat zkušenosti z chyb minulosti a jejich dalším vyvarováním si zlepšit budoucnost. Jsme v první třídě našeho vývoje a za domácí úkol máme se naučit žít zde v dualitě, jejíž nedílnou součástí je lineární čas. Až učivo této třídy zdárně zvládneme, můžeme postoupit dále - třebas do reality časoprostoru - která je vlastně realitou prostoročasu, ale naruby, kdy je možné pohybovat se časem libovolně, protože tam má nelineární charakter - má vícero rozměrů. Osobně si myslím, že k tomuto (a nejenom k tomu) máme šišinku mozkovou, která je naplněná strukturovanou vodou, jež má schopnost převracet časoprostor do prostoročasu a naopak.
      Ale to už krapátek předbíhám.
      Tam, kde jsme teď (alespoň já určitě), nutně potřebujeme znát a používat minulost i budoucnost k tomu, aby naše vysněné teď bylo vždy lepší, než by bylo, pokud bychom minulost nepochopili a nepoučili se z ní.
      Okamžiky v TEĎ jsou nádherné, pokud se ví jak na to. O tom psal Iv už v článku Jak se napojit na sílu. Tam ale jde o doplnění energie a vyrovnání stavu mysli právě k tomu, abychom v klidu mohli zpracovávat minulost=zkušenosti a co nejlépe jí využít v budoucnosti. Lineární čas zanikne a TEĎ nastane stejně až v okamžiku, kdy na to budeme připravení.
      Tak tedy alespoň za mne k žití v přítomnosti.

      PS pro Matěje:
      Matěji promiň za suchost. Píšu to podruhé, protože při ukládání první verze mi spadl prohlížeč a o celkem dlouhý článek jsem přišel. Podruhé už jsem se zmohl jen na toto. Já nerad píšu něco dvakrát, ale tohle jsem prostě chtěl hodit na plac.

      Vymazat
    2. Míšo,myslela jsem to tak,že člověk by meměl do nekonečna pitvat,co se stalo(to byla moje oblíbená činnost,dost dlouho),samozřejmě ty zkušenosti z minula,pokud člověk není totální blbec,využije dál.A plánovat budoucnost,zjistila jsem,že si můžu plánovat co chci,ale taky může být všechno úplně jinak,takže jsem s tím přestala a většinou to pak probíhá bez problémů.Ty hrubé obrysy toho, co bych tak asi mínila dělat,to mám,ale když to pak je jinak,nevadí...asi v tom mám guláš,ale co,život mně učí a jsem moc ráda,že jste napsal,děkuju T.

      Vymazat
    3. Terezko, pojmu "plánovat" a ještě k tomu svojí budoucnost, se vyhýbám jak jen to jde. Neměl jsem vůbec na mysli nějaké plánování, ale využití zpracovaných zkušeností k tomu, aby jakékoliv další TEĎ v budoucnosti bylo lepší.
      Chvíli jsem přemýšlel a napadlo mě jen toto přirovnání:
      Vemte si například vědce (tím myslím opravdového), vynálezce, (ale v podstatě jakéhokoliv člověka), který by vůbec nebral v potaz minulost, což v jeho případě jsou chyby a omyly ve výpočtech a nezdařených pokusech. Pokud by pro příští výpočet a pokus nepoužil zkušenosti z těchto chyb(minulost), neustále by dokola opakoval tutéž chybu a nikdy se nedobral cíle.
      O vývoji(evoluci) organismů ani nemluvě. Vždyť evoluce=přizpůsobení=zpracování zkušeností=zpracování minulosti.
      Ale budu rád za jakýkoliv další názor, protože víc než jistota je, že pravda bude uprostřed všeho, co tu zazní. Tudíž, čím více názorů, tím lepší obrázek o středu si můžeme udělat, pokud jsme tedy ochotní se přizpůsobit (přizpůsobit - a hle už je tu zase práce s minulostí :-D)

      Vymazat
    4. Minulost potrebujeme poznat,aby sme sa znej poucili-z chyb a mohli chyby napravit v sucastnosti,ale tiez si vziat znej priklad!Vsetko tu vraj uz raz bolo..tak preco sa stoho nepoucit.No najprv musime i tu minulost poznat pravdivo,a pochopit! ..Mailo

      Vymazat
    5. Míšo,takhle hodnýho a chytrýho kováře jsem ještě nepotkala.A nemyslete,že to říkám jen proto,že chci nové "obutí".Někdy mi říkají "kozo jedna" a ty jak známo chodí bosky.T.

      Vymazat
  9. No jo Michale!
    Ty víš, že jsem si vždycky na historii, jako fundamentu dost zakládal. Teď, díky tomu, že jsem konečně " možná, trochu " pochopil, že ten skutečnej a opravdovej dějepis si nesem ve svejch životech, jako matrici v duši. Pod důkladným zámkem, kterej občas něco propustí, pouze ve formě intuice a nakouknutí klíčovou dírkou někam, kam možná ani nemáme a vlastně ani nemusíme vidět. Protože zřejmě není nutný čerpat z tý energie tam ukrytý. Je moc nebezpečná, nebo fakt svatá a všechno mezi tím? Pandořina skříňka, jo to je vono! A taky svatej Grál. Zní to možná zmateně, ale tohle nás asi směruje víc, než jak-koli dobře a pravdivě popsaný děje č l o v ě k e m ! Protože my se nevyvíjíme z vnějšku, ale zevnitř. Proto čerpáme energii z prostředí a ta vnitřní je obrovskou zálohou ... bůh ví pro co? Dík, docela jsi mě nakop a nasměroval. Popleta M

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. S těmi energiemi to možná bude obráceně. Záloha je ta vně a čerpáme jí, pokud nám dojde hlavní baterie, nebo pokud někde na vedení tohoto hlavního zdroje sedí žába na prameni, což je asi problém většiny z nás. A právě tu žábu se snažíme najít, vyhodit a zprovoznit přísun hlavní, nevyčerpatelné všetvořící energie, protože tu si umíme vytvářet sami. Jak p.Svěrák ve svém jednom filmu řekl: "Sám jsem akumulátor". :-)

      Vymazat
    2. Ano Michal..Cerpame z vnutra,a zaloha ci pridavok je vonku.Mas vlastnu energiu ktoru si vytvaras!Mozes si ju ist napriklad do prirody este navysit(+),ci robenim niecoho co ta bavi..pripadne doplnit ked jej mas malo!Z choroby,trapenia.. No a kto si ju nevie doplnit inak vyciciava ju napriklad i z inych ludi!Najjednoduchsi sposob je asi vyvolat sucit..(vtedy dobrovolne davas energiu tomu skym sucitis) alebo napriklad ponizovanie.Najzaujimavejsie je ze ak ju davas inemu dobrovolne tebe znej neubuda(napriklad laska,uznanie).I tu tu energiu asi citi kazdy. ..Mailo

      Vymazat
    3. Mailo,děkuju,to jsem potřebovala slyšet.Takhle to opravdu mezi lidmi často funguje.To je lepší jít do lesa ....T.

      Vymazat
  10. A když musím do marketu , tak si říkám : "To zas potkám vysavačů . Až je mi z toho blbě . např. dnes v Globuse - asi 5 ale byly to obyčéjný spící lidičky s dětmi tak jsem je nechal ať si cucnou , umím se doplnit . Až příjdou na to ,že se doplňuje shora tak i tzv. transformace (přechod se urychlí) . To jen k příspěvkům Maila , MichalaB a T (Terezky?).

    lupič

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No a doplním, ve hromadných prostředcích si vždy k vám sedne ten největší nepříjemnej člověk v celém apartmá, kdyby to byl aspoň vysavač v sukni a dalo se na co koukat, ale většinou je to nějaký voberák a ten luxuje a luxuje, že když vypadnete na ulic z apartmánu, tak jste jak po vyluxování flašky Fernetu do sebe a musíte spustit "tunel" s vrchu ze Sluníčka nebo bodu....protože by jste neudržel ani průjem a měl ho v kalhotech.

      Vymazat
    2. Ještě dodatek: když jdeme nakoupit zásoby na měsíc , tak v marketu obvyklá situace - jdu k regálu, nikdo tam, ale jen chvíli, najednou je jich kolem mně nejméně 10. a prchám, situace se vždy opakuje, prázdno - naběhnu - plno - uteču !

      Vymazat
    3. Tak s tímto my, podkováři, nemáme problém. Naopak. Když si jdu koupit třeba svačinu, všude během chvíle kolem mě prázdno. Dokonce jdou u kas raději k té vedle s delší frontou, než aby postáli v řadě za mnou. Připálená rohovina hold není asi energeticky tak vydatná a afrodiziakum to taky dvakrát není. :-)
      Nicméně i tak návštěvy v obchodě jsou pro mne vždy utrpení. Jednak nemám rád větší množství lidí a jednak i když jsem stále především materialista, na lov a sběr potravin do regálů chodím se sebezapřením asi jako většina té zchoulostivělé polovičky lidstva.
      To mě přivádí na myšlenku, nemůže toto být důvod, proč chlapi neradi nakupují? Že by byli na toto háklivější? Řekněte, že ano. Měl bych doma výmluvu, kterou mohu něčím podložit. :-)

      Vymazat
    4. Michal to nakupovanie a kopec ludi..mam to zrovna tak-nemusim!Vseobevne neoblubujem moc velku spolocnost..co je asi chyba ale nech!Iv..asi sa treba menej kupat a budes mat pokoj len nesmies do drogerie!:-) Na druhej strane taka tlacenica nieje na zahodenie,pokial sa teda netlaci nateba daka lochneska prisera:-) ..Mailo

      Vymazat
    5. Mailo - jo kdyby to byly pěkný holky, to je vyjímka a ještě se hodně ptají - uteču.

      Vymazat
  11. Tedˇ jsem měla telefonát,jsem do běla,takže luxujou o sto šest.Holka odjela na prázdniny k babi(je to rodina slušně vychovaných katolíků) a babi volá,jak to,že ta holka říká co si myslí,to jí nemůžete učit,musí říkat co je vhodné!No dostala dvojku z prvouky,protože nesdílí názor většiny ohledně všech těch bludů,co je tam učí.Tomu dítěti je osm let a ví plno věcí líp než já,že se od ní můžu učit.No ale tohle už opravdu přesahuje všechny moje nejdivočejší představy,každý má právo na svůj názor a tak jsou taky vychované všechny tři děti,samozřejmě vybočují z řady.To opravdu nabírá takové otáčky,že se nestačím divit.Jo a já když jdu nakupovat,tak by mně lidi nejraši vlezli do kapsy :).T.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak o tom Vám může vyprávět Michal, ten má taky malý "knotky" a systém děcka znásilňuje, ale děcka jsou některý chytrý a sesumírují si to a přečůraj to.

      Vymazat
  12. Vážení.
    Pánové, možná by jste měli pár dní zkusit nejíst, nepít, nebejt na sluníčku, nečerpat energii ze svý ženy z magnetickýho pole a bůh ví z čeho? A docela jistě velice brzy zjistíte, že baterka došla. Šlus! A nesedí nikdo a nic na prameni. A co teď? Ten santusák, ani duše Vás nedobije a čím pak Vy, potom tenhle Svěrákův - tento - a k u m u l á t o r doplníte? A dušička čeká, čeká, pak fííí ... uletí? Asi se potvůrka urazila. Popleta M

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já se ze své ženy dobíjet nemůžu protože je taky často vysavač (astrální upír).
      Jednou když jsem byl v práci tak mi kolega řekl , že našel mistra (duchovního) a má dělat to a to . A on dělal! Když jsem jel domů cca 70km jsem myslel , že nedojedu jak jsem byl vycucléj . Potřeboval jsem dojet , protože kde děláš rituály je silnější (egregor tvůj , boží) Když jsem přijel , hned jsem se šel dobít a to byl ZÁŽITEK shůry do mne šel Bílozlatý déšť , který jsem viděl i přesto ,že nevidím tzv. auru , ale tohle bylo tak silné ,že jsem to viděl .(ten mistr byl taky vysavač a ostatní používal jako kanál (spojku) . Tak co teď mistře Templu . Néjde sát z druhého ,ale vždy dostneš to co k tobě cítí a energie se nesčítají ,ale násobí (ve vztazích) .
      lupič

      Vymazat
    2. P.S. nejedl jsem ,nepil jsem, nebyl na sluníčku a pořád byla (energie ) MÁŠ PRAVDU BEZ NAŠICH BOHYŇ TO NÉNI ONO !!!!! lupič

      Vymazat
    3. Da sa energia ziskat z vonka..ale aj keby si nejedol,nepil,nebol zo zenou,na slnku atd aj tak podla mna aspon trosku ziskas zvnutra!Alebo skor mozes ziskat.Tou vnutornou baterkou su napriklad city!!!! ..Mailo

      Vymazat
  13. Děkuji za uveřejnění příspěvku a přečetl jsem si odpovědi a říkal jsem si já jsem mepsal tolikrát a ani svůj životopis . JO JO nemáme to lehký : " chtělo by to do toho co z nás cucaj vakcínu na probuzení jich . No a učitelce mýho kluka jsem řekl , že budou mít se mnou problémy . Vím ,že musí učit podle osnov , ale jsou nové objevy ,znalosti a ty v osnovách nejsou , ale můj kluk jim tak odpoví a nesmí dostat špatnou známku . Paní učitelka pochopila a dohodli jsme se . lupič

    OdpovědětVymazat
  14. Myslím si,že každý živý organismus čerpá přirozeně životní energii ze Zdroje(je to orgonová energie.která je základem všech energií).Tedˇ je otázka,proč to "nefunguje".Víme,že čím větší město,tím je orgonu méně(žádný pohyb,téměř stojí) a taky víme,že jsou záměrně energetické body(teda všechny ty kostely,kapličky a křížky) blokované.Taky je hodně lidí,kteří jsou navedený na špatný zdroj(církev,konzum).Jo dokud se nám nerozsvítí,tak se budem nacpávat bůčkem,chodit na bohoslužby,hádat se a krást jeden druhýmu ten trošek energie,co jsme si urvali?T.

    OdpovědětVymazat
  15. Díky megasložitému softwarovému maxiproblému u Matěje v PC, jsme hodili řeč na téma hlavního a záložního zdroje energie (viz. o pár komentářů výše). V první vteřině to vypadalo na sáhodlouhou bitvu názorů a na pár blesků mezi slovy. Ne, dělám si srandu.
    Ač se zdálo, že máme každý jiný názor, nakonec jsme zjistili, že mluvíme oba o tom samém a v podstatě oba stejně blbě se vyjadřujem. :-)
    Pokud někdo začal (doufám, že ne) hloubat nad tím, co jsme ze sebe vypotili, rád bych to uvedl na pravou míru.
    Oba jsme se shodli na tom, že zdroje energií pro naše(všechna) těla jsou dva. Vnitřní a vnější. Přičemž vnějších je celá řada a to od knedlo-vepřo-zela přes pivo, šípkový čaj až po šťavnatý bůček z prány a čokoládu ze Sluníčka :-) O čerpání z jiných lidí jsme se nebavili, ale musím uznat, že některá individua mi umějí občas sát nejenom krev :-)
    Tyto vnější zdroje jsou momentálně v našem stádiu vývoje kvantitativně jako hlavní zdroj energií.
    Naproti tomu máme od našeho konstruktéra-návrháře v sobě "zabudovaný" (nebo my sami jsme tímto zdrojem?) generátor nevyčerpatelné energie. Kdo jste shlédl dokument Vír (odkaz zde na blogu), víte, o čem mluvím. Tak jako Univerzum samo o sobě je generátorem energie, tak i my (jak nahoře, tak dole) lidské bytosti jsme tímto vybaveni. Ale, jelikož nejsme ještě (možná zase) vyzrálí, je tento generátor z nějakého důvodu zablokován (ona žába na prameni). Myslím, že tu nepůjde o energii jen ve smyslu využití k pohonu a udržení se na živu, ale o stejnou energii, která byla popsána v článku "Jak se napojit na sílu". Tedy o energii všetvořící.
    V současném stavu jsou tyto dva zdroje z pohledu kvantity otočeny oproti původnímu záměru. Vnější zdroje jsou hlavní a vnitřní je zablokován nebo téměř zablokován. Snad přichází doba, kdy v tomto začíná docházet k postupnému otočení o 180 stupňů.
    Co Matěji, souhlasíš?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mozno nebudete suhlasit..ale ja to vidim este na rozdelenie na energiu 1.tela a neviem ako to nazvat..povedzme 2.vnutornu energiu?!Ked partner napriklad furt pinda a neda si vysvetlit vtedy cuca tu vnutornu energiu.Jedlom ju nedostanes naspet.Len slnkom,sportom,prirodou,robenim niecoho co ta bavi,pohladenim alebo ak je to dakto cudzy-nakopnes ho -davaj spet:-).Alebo sa postrupne opet navrati do povodneho stavu sama jak nato prestanes mysliet.No a potom energia tela..ked sa dobre nadlabnes hlavne niecoho co mas rad a vychutnavas si to(iste mozes cast premenit na tu vnutornu ale len cast).. ale hlavne potom mas silu(tela)ist do posilovne a lestit cinky ci na turu atd!A odtial prides jak babatenko:-)..opet plny sily tej vnutornej(teda ak ta to bavi).Mal som strika,a ked bol chory(samozrejme nie ked to bolo uz celkom vazne)siel to vzdy rozchodit do lesa..a vzdy to rozchodil.Mal rad lesy.Dokazal rano odist do lesa,a vratit sa vecer. ..Mailo

      Vymazat
    2. Mailo - Tvůj strýc byl znalec a klaním se, protože věděl, že příroda, hlavně les(jehličnany) vstřebají negativní energii a přemění, můžeš si tam postesknout, zamumlat a ona vždy pomůže.

      Vymazat
  16. Doufám, že mi Matěj odpustí, když na něj nabonzuju, že právě převzal ocenění na festivalu Literární Vysočina. Při autorském čtení zde pak četl několik kapitol z Templáře a "neprobuzené" auditorium jen lapalo po dechu :-)) Blahopřeju a děkuju, že svůj talent věnuje právě těmto tématům.
    Vlabi

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak Matěji! Gratuluji, nebylo nic marné a to hřeje všechny zde.

      Vymazat
    2. Matěji, zatím ti gratuluji alespoň takto "po kabelu", ty laureáte (ve starověkém významu)! I když vavřínový věnec ti asi nedali, co? :-)

      Vymazat
    3. I ja sa pridavam.Gratulujem..nutne povedat ze ma to velmy neprekvapuje lebo pises skvele!Chcelo by to ozaj knihu a vydavatela.Iste mnohy budu suhlasit ze by to slo na dracku.:-)Nemyslim koly peniazom,ale ze by bola skoda keby sa to nedostalo ozaj k ludom co este otom nemaju ani sajnu ale hladaju,a ktovie..mozno i par prekladov by bolo. ..Mailo

      Vymazat
  17. Vážení.
    Jasně Michale, je to přesně ten kumulující se transformační potenciál z kterýho vždycky byli a čím dál víc jsou vyděšení temní! Jejich energetická výbava totiž není schopná evoluce (viz Levašov). Představte si, až Terezka namíří tenhle svůj neustále se vylepšující energetickej kanón na to správný místo. To bude mazec! A myslím, že nakonec bude stačit jen namířit, střílet ani nebude třeba. Ty starý, zteřelý pavučiny nakonec povolej sami pod tisíciletou tíhou ... a teď vlastně přemejšlím "čeho, že to vlastně"? Fííí lehounkej, laskavej Terezčin vánek a bude to.
    Jinak Vám všem moc děkuju za gratulace. To čtení pro mě bylo fakt dost zvláštním zážitkem.
    Bylo tam už od toho prvního pozdravu " Ahoj templáři ... řekla ", ticho jako v chrámu! Myslím, že nám přibudou i další diskutující k o m e n t á ř n í c e a komentářníci. Popleta M

    OdpovědětVymazat
  18. Já vám něco řeknu chlapi,vy jste fakt úžasný.Jenže mi tedˇ šrotuje hlava,než mi to zase pořádně všechno zapadne tam kam má.Matěji,jsem taky moc ráda!T.

    OdpovědětVymazat
  19. To snad může být jen "dobrý" srdce,ten vnitřní akumulátor.T.

    OdpovědětVymazat
  20. Vidíš Terezko, my chlapi bla-bla-bla, že prej akumulátor a kumulující se transformační - tento - a samý další bla-bla. A vono je to tak jednoduchý ... a dík za to srdíčko. Popleta M

    OdpovědětVymazat
  21. Matěji, i já se přidávám ke gratulantům. Myslím, že tady na blogu každý netrpělivě čekáme na další pokračování Templářů.
    Terezko, připojuji se, protože my ženský jaksi už od pradávna víme,(pokud jsme schopné se otevřít), že ten vnitřní akumulátor je milující a otevřené srdíčko, které je schopné vnímat všechnu tu krásu života kolem, včetně občas nepochopitelných mužských. Ale i tak je milujeme a jsme rády, že tu jsou s námi, protože pak je vše tak, jak má být, v rovnováze.
    Jsem ráda tady v této společnosti. W.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hezký den,zdá se že to tak bude a ten náš vnitřní aku si dobíjíme svýma dobrýma myšlenkama.Jedna naše myšlenka na klid a mír je lepší kdejaký rakety kdový jakýho doletu.Zřejmě "pracovníci" světla začínají fungovat a je nás čím dál tím více :).T.

      Vymazat
  22. Your style is really unique in comparison to other people I've read stuff from. Thank you for posting when you've got the opportunity,
    Guess I will just bookmark this site.
    Feel free to surf my homepage : Futtertiere

    OdpovědětVymazat

Kdo je Anonymní, tedy nepřihlášen, vždy se podepsat, je to základ slušného chování. Většinou nepustím do éteru.