pondělí 9. dubna 2012

Kontroverzní téma

Nic se neděje náhodně, vše ve světě v Universu má svůj řád a pravidla, jež potvrzují i některé zatím platné fyzikální zákony.  Zaujaly mne zprávy z velikonočních svátků ze světa a naběhly při tom některé asociace ovlivněné zkušenostmi z života.
V Nigérii se zřítil kostel, zemřelo 22 lidí, http://www.denik.cz/ze_sveta/v-nigerii-se-zritil-kostel-zemrelo-v-nem-22-lidi-20120408.html
Pak další zpráva z těchto svátků: V Paříži se propadla podlaha kostela i  s přítomným osazenstvem do hloubky 2,5 metru.
Okamžitě na to asociace na církevní restituce u nás http://energieupramene.blogspot.com/2012/04/cirkevni-restituce.html
No, nechci se nikoho dotknout, věřím ve Vědomí Universa nebo Boha, ale ne podle představ křesťanství, navíc nepotřebuji žádného prostředníka mezi  mnou a tkzv. Bohem, proč? Vždyť je v každém z nás, jen se naučit komunikovat a aspoň trochu respektovat.
 
Zkušenosti:
Mám rád historické památky a tedy se i rád podívám do kostela. Při svých cestách je nejvýraznější v tomto směru region jižní Moravy. Již několikrát jsem pozoroval velké nesrovnalosti v přikázáních a reálných reakcí na život, hlavně v tomto regionu, jež je v tomto směru velmi silný. Vycházející lidé po bohoslužbě při nechtěném zaslechnutí hovorů pomlouvají své vrstevníky tak, že by i ten „čert“ měl ohromnou radost. Pomlouvají – čarují, až se jim od huby práší, hodně krát jsem se musel od těchto skupinek vzdálit, abych se zbavil nepříjemných  pocitů.
Navíc tyto skupiny jsou tak materiálně zatíženy dle zkušeností, že než by daly nějaký krejcar na oltář  dobrovolnosti, tak by si nechaly vrtat koleno, nemluvě o materiálních statcích a s nimi souvisejícími aspekty. Jak se to shoduje s vírou, které věří a podle které by se měli i chovat. Že by se již na to ten pravý Bůh nemohl dívat a došla mu trpělivost? Nechci se nikoho dotknout, je to vždy každého osobní věc, ale je to vypozorovaný skutečný a častý jev. Proč věřící křesťané na vedoucích postech posílají lidi do války aniž je někdo napadl a čím více zabiješ lidí, tím jseš větší hrdina, jakému Bohu to slouží a Vatikán dělá mrtvého brouka!

Večer, když budete mít chviličku, usaďte se pohodlně a pusťe si toto video:
http://rutube.ru/tracks/5484510.html   titulky české. Když nic, tak aspoň na zamyšlení!!!!

8 komentářů:

  1. Taky jsem došel k názoru, že prostředníka nepotřebujeme. Říkám si proč svěřovat svůj život nějaké instituci, ať už církevní, politické apod., když žádná instituce není živá, nemá duši, svědomí...vidím v tom prostor pro korupci. A jak věci pomalu vyplouvají na povrch, tak se ukazuje prohnilost těchto systému. Až se média dostanou do těch správných rukou, to se začnou dít věci :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To chce přímou demokracii,aby jsme se mohly my všichni dohodnout na tom co chceme,co je pro nás důležité a taky to dokázaly prosadit(např. aby v tv nekecali totální krávoviny,od reklam počínaje zprávama-to hlavně! konče)T.

      Vymazat
  2. Jednou mne vzali katolíci z naší rodiny do kostela na mši,abych si rozšířila obzory(pro ně jsou nekatolíci "trošku" horší).No to bylo něco,pan farář pod obraz(sotva stál a mluvil),byl to polák,slovo mu rozumět nebylo,kdyby celou dobu polsky nadával,tak to nikdo nepozná.Pak hybaj vyzpovídat a jede se vesele dál.A co ten náš katolík ve vládě(vlastně je jích tam víc)?Že se nebojí,že půjdou do pekla!Nebojí,on jim dá pan farář rozhřešení a je to.T.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to jste mně připoměla jeden příběh taky. Nebudu raději říkat kde to bylo, ale nachomýtl jsem se k jedné bohoslužbě a co dělal farář během zpívání na chóru ve volných chvílích, jazykem v ústech honil zbytky obědu a při zívání si ruku k ústům dal až skoro po onom úkonu únavy. No vybráboral jsem se ven a prohlédl baziliku až vše skončilo v klidu. Zážitek na hodně dlouho.

      Vymazat
  3. člověk muže respektovat bližní,kteří potřebují tu,či onu berličku,pomáhající přežít....ovšem šalba a přetvářka,to je jejich ranec,který se karmicky ozve....

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mnozí z nás je respektujem, je to v nás zažité jistým poznáním, jenže většinou ta druhá strana dělá často opak, tak jak napsala "T"...pro ně jsou nekatolíci "trošku" horší......

      Vymazat
    2. Bohu nemusíme říkat "berlička",milujeme ho,spoléháme se na něj,děkujeme mu,mluvíme s ním.Náš vnitřní hlas,hlas našeho srdce,tímto hlasem s námi Bůh hovoří,radí nám,vede nás.My sami s ním v tichosti,bez kostelů a křížových výprav,mluvíme.T.

      Vymazat
    3. Terezko ++++++++++++++++++++++++++ !!!!!!!!

      Vymazat

Kdo je Anonymní, tedy nepřihlášen, vždy se podepsat, je to základ slušného chování. Většinou nepustím do éteru.