čtvrtek 2. února 2012

Ověření „Sonic Resonance Boiler“

Peter Davey






 Jak už víte, tyto stránky slučují lidi, kteří mají zájem o nové věci a hlavně i něco dělají. Dnes Vám opět uvolním článeček, jež vás informuje o činnosti zdejších fandů těchto stránek.
 Jsou to lidé, kteří neříkají „to není možné, to je blbost, Já tomu nevěřím – tak nevěř, je to tvůj problém, ale ne náš  atd.“. Tito lidé tuto hranici již dávno překonali a vědí, že vše je možné za určitých podmínek a znalostí. Jsem velmi rád, že tito lidé jsou zde a pomalu se navzájem propojují, je to fajn, že mezi námi žijí inteligentní lidé. Zde  lidé žijí, neživoří, berou život plnými doušky a nejen v technickém ale i duchovním oboru a to je hlavní a když to pak funguje, o to je radost větší.
V listopadu minulého roku jsem Vás informoval v článku http://energieupramene.blogspot.com/2011/11/nove-myslenky-hypotezy-uverejneno-k_11.html  o malém a skromném vynálezu pana Petera Davey o „Sonic Resonance Boiler“ dost velkého významu.
Jelikož zde se opravdu scházejí otevření lidé, kteří svůj život žijí naplno v pravém smyslu slova a nenechají se ovlivňovat médii,  opak tvoří takový život,  který je na „provaz“, plný negativity, arogance a nenávisti – nechci, vždyť život je úplně jiný a dá se žít i jinak a hlavně krátký.
Seznámím Vás dnes s prací dalšího kolegy zde ze stránek a to právě ve výše uvedeném článku „Sonic Rensonance Boiler“  Dost málo lidí tomuto věnovalo pozornost, je to škoda, protože mnozí z Vás mně již znají a vědí, že zde dávám většinou taková zařízení, jež si zaslouží jistou pozornost.  Fake projekty nevedem, nebo na to upozorním.
Byl vyroben prototyp zvonkového typu boileru a provedena i jistá měření.

graf m
Základní frekvence



 











Závěr:
Budil jsem frekvencí 41 Hz (poté proladil pásmo 30-120 Hz). Nedělo se nic, kromě zanedbatelné elektrolýzy.
Pokud se ovšem připojí ke zvonku fáze a nulák, funguje to obdobně jako varná konvice (dle mezery mezi zvonky kolísá proud cca 6-10 A), nevyladěný zvonek přivedl do varu 1l vody za cca 2 minuty (teplota vstupní vody cca 10°C, to co nateklo z vodovodu). Vypadá to, že tudy opravdu cesta může vést, ovšem je třeba vykonat spoustu pokusů s tvarem rezonátorů (včetně volby správného materiálu). Vypadá to, že ten autor vynálezu má pravdu, chce to jen se pořádně zakousnout do jednoho projektu. 
 



Jsem rád, že tito lidé na těchto stránkách jsou a ať je jich co nejvíce.

5 komentářů:

  1. Také jsem postavil prototyp "Sonic Resonance Boiler" z nerez mystiček z Ikey (pozor mystičky obsahují dost železa - magnet se přichytí). Perfektně to ohřívá vodu. Provedl jsem pár měření watmetrem. Při porovnání měření a výpočtu kalorimetrickou rovnicí se jednalo o přeměnu 1:1. Musím přiznat, že jeden pokus byl velmi atypický. Voda se ohřála velmi rychle při poloviční spotřebě. Vstupní hodnoty pro měření:
    1. test
    Množství vody 7 lit., t1=8.6 , t2=60.4, CWh=1.163Whkg-1K-1, potřebná energie E=0.434kWh, hodnota z watmetru Em=0.5 kWh

    2. test
    Množství vody 7 lit., t1=9.9 , t2=59.1, CWh=1.163Whkg-1K-1, potřebná energie E=0.413kWh, hodnota z watmetru Em=0.2 kWh

    U druhého testu došlo k vyloučení části materiálu z mystiček (Fe, Ni, Cr ...). Hypotéza: Při ohřevu se uvolňuje také vodík a kyslík. Atomární vodík reaguje s Ni s dalším uvolněním tepla (něco jako E-Cat). Další roli bude hrát rezonance.
    Velmi si cením práci všech otevřených lidí. Současná akademická věda je uzavřená a nic kloudného nepřináší i přes extrémní investice. Nadšení, odhodlání a elán jsou klíčové pro bádání. Však to znáte: Všichni tvrdí, že to nejde a pak se najde jeden "pitomec", který neví, že to nejde a udělá to. Historie je plná příkladů.

    Pokračuji v testování.
    S úctou
    compy@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Poradím: Vezměte nerez plechy(nemagnetické), vystřihněte dva pásky, každý ohnete do tvaru vidličky - rezonanční, jako ladičky, ta vnitřní bude o něco menší na šířku, aby se vlezla do té vnější a délka bude o něco kratší, aby měly obě stejný ton, mezera cca 2-3mm a pak zkuste napájet příslušným sinusoidovým nebo pulsním kmitočtem samotných ladiček. Pak dejte vědět, pokud se rada osvědčila! Jinak můžete i na mailovou adresu.

      Vymazat
  2. je mozne aby si to otestoval s frekvenciou 1000 Hz ? Vela clankov o tomto boileri sa na nete toci okolo tejto frekvencie (co ma byt vraj rezonancia vody)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. to xxx
      U sonic bileru je potřeba se držet Zvukové dynasféry, je to na jiném principu, proto to ladění zvonečků.

      Vymazat
  3. Anonym:
    Stačí se kouknout na graf nahoře v článku.
    Američani pokusy s upravenou hliníkovou plechovkou od nápojů sice uvádí, že při 60Hz je účinnost ještě o krapet vyšší, ale dle grafu si myslím, že to bude v něčem jiném. Nic méně pokusům se meze nekladou a můžete to odzkoušet.

    OdpovědětVymazat

Kdo je Anonymní, tedy nepřihlášen, vždy se podepsat, je to základ slušného chování. Většinou nepustím do éteru.