čtvrtek 26. ledna 2012

Newman motor


Dnes bych chtěl čtenáře seznámit s dalším perspektivním zařízením, jež je uváděn po názvem „Newman motor“, po svém objeviteli.  Princip motoru je tak jednoduchý až to zaráží, ale většinou geniální věci bývají jednoduché, nikdy složité, příroda je taky přímá a má jak říkám přímý tah na branku.

 Vybral jsem tento typ zařízení z prostého důvodu, věřím dost pracovníkům z laboratoře J. Naudina, jejichž  měření je vždy přesné a nemají zájem věci zkreslovat. Díky jeho obětavosti  a přesnosti měření jsem zaznamenal dokonce na jednom foru vyjádření, že je to taky podvodník. A kdo si myslíte, že to řekl, no samozřejmě rádoby tkzv. odborník, který se ohání všemi možnými  poučkami. Zde vidíte, že tito tkzv. odborníci dovedou mimo papouškování pouček zvláště dobře urážet.


   Naudin výkon točivého momentu zařízení měřil na brzdě hřídele se zatížením 4, 6, 8 a 10g. Tak se nejlépe zjistí výkon motoru k příkonu. Při měření došel k velmi zajímavým výsledkům, jež dávají do budoucna velmi dobré preference na možnosti uchycení v praxi a to i v soustrojí např. motor – generátor. Viz tabulka efektivity níže.

 




Základní zapojení motoru.




Hlavní odkaz:  http://jnaudin.free.fr/html/nwmechts.htm
http://jnaudin.free.fr/html/qm11com.htm
Postupné seznámení: http://wn.com/Newman_Motor_with_Generator
Různé konstrukce: http://www.google.cz/search?q=obr%C3%A1zky+newman+motor&hl=cs&prmd=imvns&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=is0hT8mlKM734QSm1PXwBw&sqi=2&ved=0CCMQsAQ&biw=1440&bih=728





6 komentářů:

  1. Takže dvě cívky, každá samostatně..Pak uprostřed mezi nima pevný magnet sever jih...Musí být vytvořený přepínač který sepne , nebo spíš přepne cívku,180 stupňů... No a z druhé cívky se provádí odběr..?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nemusí být dvě cívky, pro orientaci jsem Vám přidal základní schéma. Jeden přívod jde přes komutátor ( polovina hřídele u kontaktu izolována), pak jde zdruhé strany hřídele stíracím kontaktem do cívky a nakonec z cívky do DC zdroje.

      Vymazat
  2. U tohoto motoru jde hlavně o točivý moment, kterým můžete pak pohánět generátor, dynamo, s větší účinností dle J.Naudina, tedy nadbytek.

    OdpovědětVymazat
  3. V jednoduchosti je krása. Kdyby se tohle provedení udělalo ve větším a hezky nadstavilo stačilo by jenom roztočit a napájení jen na rozběh a pak by to fáralo samo ...no jen pokud by se samozřejmě podařilo dodávat přebytek zpět na vstup a zbytek odvádět jako volnou en. ,-)Dobrý nápad.

    OdpovědětVymazat
  4. Je to hodne podobne jako..Fuelless motor

    http://www.youtube.com/watch?v=Frh-chOotis

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je tam velmi podstatný rozdíl a to v uložení magnetického rotoru, jež je u Newman uložen v obráceném úhlu. Zde se asi jedná spíše něco na způsob homopolar, ikdyž v Newman je využito rovněž homopolár-efektu, ale jiným způsobem, ale i tak díky za odkaz, jen ať lidičky koukají a přemýšlí.

      Vymazat

Kdo je Anonymní, tedy nepřihlášen, vždy se podepsat, je to základ slušného chování. Většinou nepustím do éteru.