neděle 18. prosince 2011

Vodíkový hořák – bratr studené fůze


Nyní se hodně mluví o studené fůzi E-Cat, do jejíž realizace se pustil pan Andrea Rossi a jemu patří velký dík za odvahu a spuštění tohoto projektu. Zde bych chtěl nyní upozornit na jednu věc a to, že tento vynález, nebo aspoň jeho podoba není úplně nová a ležel dlouho zapomenut.
Týká se vynálezu pana Irvinga Langmuira z roku 1926. Toto zařízení vytváří teplotu 3 700 stupňů Celsia. Touto teplotou se dá roztavit Wolfram, diamant a to nemluvím o možném způsobu předávání tepla do systému topení, např.  v podobě upraveného kotle, respektive spalovací komory.


Jeho přístroj je založen na proudu tenkého vodního paprsku, hnaného přes elektrický oblouk, vytvářený dvěma wolframovými elektrodami. Napětí na těchto elektrodách se pohybovalo o intenzitě 300 – 800V a proudové intenzitě okolo 20.A, tím vzniká hoření atomárního vodíku, tedy úplně stejně, jako výše popsané zařízení studené fůze. Atomární vodík v kontaktu s wolframovými elektrodami a obloukem za nízkého tlaku je nezávislý na atomech H2 <–> 2H. Toto rozdělení molekuly vodíku se účastní absorpce velkého množství energie, přibližně 100 kcal. na gram molekuly. Tento výsledný plamen má teplotu až 3 700 st. Celsia. Plamen získává teplo čistě z rekombinace atomů vodíku H2. Plamen má dokonce i tu výhodu při tavení různých materiálů, že zde nedochází ke kontaminaci uhlíku, kyslíku a nebo dusíku, tedy bez povrchové oxydace. Toto zařízení bylo dokonce používáno před druhou světovou válkou, zejména v Německu. Tato metoda byla známá pod jménem Arc-Atom. Proč vědecká elita dále nerozvíjela tento zajímavý postup (1926) a muselo se čekat až do dnešní doby na odvážného pana Rossiho je velmi zajímavé.

2 komentáře:

  1. Protoze jedna vlastovicka jaro nedela. Na zmenu musi byt pripraveno lidstvo. Az se to stane, tak to dostane.Zmena vedomi lidstva rozhoduje o energii na Zemi. Vsechno musi spolu hrat, tedy i energie nase, Zeme a casu. Vsechno ma svuj cas.

    OdpovědětVymazat
  2. Lidstvo hmm ovce pokud nekdo vystrčí hlavu tak o ni přijde.Ovce ze kterých je užitek a pokud začnou moudřet tak je treba vzdělání zatrhnout příkladem je co co se teď děje kolem inetu.I doba dávno minulá křestani pálení čarodějnic,Hitler likvidace knih a inteligence,komunisti a nynější stav at každý posoudí sám kdy se svěšenou hlavou a schlíplím ocasem přijmeme vše co se naservíruje.
    Na změnu musí být připravenej každej jinak zřejmně nebude připraveno lidstvo ale jen pár vykutálenejch jednotlivců!

    OdpovědětVymazat

Kdo je Anonymní, tedy nepřihlášen, vždy se podepsat, je to základ slušného chování. Většinou nepustím do éteru.