pátek 4. listopadu 2011

USA začínají nacvičovat „spartakiádu“– copak je k tomu vede?


Vzkaz pro naši "Elitu"!
(nádherný snímek, vyjadřující vše)



Na probíhající dny (9 a 10. listopadu 2011) je plánováno Mezivládní oceánografickou komisí (součást UNESCO) další souběžné „cvičení“ – tedy další hypotetický faktor ohrožení a tím je blížící se vlna tsunami z Pacifiku – Tichý oceán – vyvolaná silným zemětřesením.

Cvičení začíná dne 9.11., zhruba 12 hodin po průletu asteroidu, jméno cvičení má příznačný název „Pacifická vlna 11“ (srovnej paralelu s útoky 11. září či linkou 911).
Vlna má společně se silným zemětřesením zasáhnout pobřeží států v brzkých ranních hodinách, tam cvičení započne a potrvá kolem šesti až devíti následujících hodin – ojediněle po celých 24 hodin.

Proč právě Tichý oceán a proč zrovna tsunami?
Protože odtud jsou prý tsunami nejčastější.

Přílivová vlna?
Ta má být podle manuálu vyvolána následujícími souběžnými zemětřeseními:
Kamčatka, Filipíny, Vanuatu, Tonga, Severní Čile, Ekvádor, střední Amerika.
Po ukončení cvičení, do kterého bude povolána do akce moderní technika a použity veškeré dostupné prostředky včasného varování před nebezpečím, má proběhnout vyhodnocení celé akce.
Údajnými cíli cvičení je zjištění všech dosavadních a ověřených silných stránek a poučení se na zlepšení procesu pro případ reálné situace ohrožení.


Odkaz na cvičení s tsunami v angličtině: http://itic.ioc-unesco.org/index.php?option=com_content&view=article&id=1686&Itemid=2333&lang=en


P.S. Blíží se takové pěkné datum 11.11.2011, aby se náhodou zase někomu nezalíbilo pro možnost dalšího utáhnutí svobod!

Žádné komentáře:

Okomentovat

Kdo je Anonymní, tedy nepřihlášen, vždy se podepsat, je to základ slušného chování. Většinou nepustím do éteru.