pátek 23. září 2011

Historie německého letadla UFO – 1945 ?



Tento článek uveřejňuji se svolením svého dobrého kanadského přítele z jeho stránek.

Příběh historie této fotografie začíná na jaře roku 1945, u samého konce 2. světové války. To bylo vyfotografováno v Praze těsně po válce.
Pokud chcete číst dál, tak upozorňuji, že příběh dnes je  již falešný. Ve spodní části článku najdete odkaz na něco jiného. 

Byla to doba, kdy německá armáda prchala z dnešního Polska a nakonec i z českého a moravského protektorátu před Rudou armádou. Rudá armáda šla po Wermachtu tvrdě a nemilosrdně, avšak ne dostatečně rychle, aby zabránila speciálním jednotkám SS zachránit to, co si Němci cenili. SS jednotky drancovaly a cenné poklady jako je zlato, staré obrazy nakládali a odvážely do Německa a přitom stačili pálit veškeré usvědčující důkazy. Rovněž uklidily veškeré dokumenty technologického výzkumu i jejich výsledky, které i podle dnešních technických měřítek byly velmi neobvyklé.
Podle mého zdroje, tato fotografie byla pořízena některým pracovníkem firmy, jež při opravě střechy této budovy byl přítomen. Pravděpodobně nikdo již nezjistí jak se mu povedlo propašovat fotoaparát kolem stráží SS a zhotovit tento záběr, svědčí to o jeho velké odvaze.
Tento snímek se dostal do rukou tehdejší prozatímní vlády České republiky krátce po 9.5. 1945 a nakonec do archivu kontrašpionáže. Tam tato fotografie zmizela pro příští desetiletí. Ale v kontrarozvědce jsou vždy lidé hodně zvědaví, ale také ne vždy všechny osoby bývají plně oddány svým pánům, nebo zaměstnavatelům a nebo režimu. Jedna taková osoba nakonec narazila na tento snímek a jak se říká si ho přivlastnila. Faktem však je, že tato fotografie je v současné době v soukromé sbírce většinou neobvyklých předmětů, dokumentů a obrázků všeho druhu.

Tady opět padal prach na tuto fotografii několik desetiletí, aniž by někdo věděl o její existenci až do dne, kdy tato osoba, trávicí již delší dobu v důchodu mně jako můj internetový fanoušek tuto ukázal. Provedla se kopie a obrázek opět přešel do jiné soukromé sbírky na několik desetiletí.

Příběh aktualizován  20. února 2003

"Někdo" mi poslal další verzi stejného foto, kolem půlnoci v noci, což je zřejmě původní snímek z dotyčného fotoaparátu. Tento snímek je již v lepším rozlišení a zobrazení budovy ukazuje, kam světlo dopadalo a proč dva sloupy na levé straně nemají žádné stíny. Tady snímek:


Druhá fotografie je i v knize napsané Nick Cook „ Pátrání po nulovém bodu“


No a nakonec se příběh mění v realitu:

Rob Arndt
Iv - zde jsou fotografie poválečného disku Rene Couzinet (1952 RC-360) a nemá nic společného s Němci, navíc fajnšmekři uvidí takové pohony, o kterých se jim ani nezdálo, Coandův princip, Laserový pohon atd. aspoň oficiálně ne: http://www.laesieworks.com/ifo/lib/VTOLdiscs.html#couzinet

Žádné komentáře:

Okomentovat

Kdo je Anonymní, tedy nepřihlášen, vždy se podepsat, je to základ slušného chování. Většinou nepustím do éteru.