neděle 25. září 2011

Chudoba v Americe – co Vám tady neřeknou.



Amerika je stále chudší. Americká vláda právě vydala spoustu nových statistických údajů o chudobě v Americe. Podle zvláštní zprávy z amerického sčítání lidu Bureau, 46,2 milionu Američanů nyní žije v chudobě. Počet lidí žijících v chudobě v USA vzrostl o 2,6 milionu jen za posledních 12 měsíců, a to je největší nárůst, který jsme kdy viděli, protože vláda USA začala výpočet hodnoty chudoby v roce 1959.  Průměrný příjem domácností klesá . Celkově lze říci, střední domácí příjem ve Spojených státech poklesl celkem o 6,8%. 
Od roku 2000, 11,3% všech Američanů žila v chudobě. V současné době 15,1% všech Američanů žije v chudobě. Taková hodnota byla tak vysoká v roce 1993.
Snižující se počet pracovních míst
Nezaměstnanost je na denním pořádku a počet dobrých pracovních míst se neustále zmenšuje, to tlačí velké množství Američanů do chudoby.
Dnes je tam méně mzdové práce, než bylo v roce 2000. V roce 1969 bylo 95 procent všech mužů ve věku mezi 25 až 54 zaměstnaných. Míra nezaměstnanosti je teď přibližně 23 procent.
Pokud jste byli nezaměstnaní po dobu nejméně jednoho roku, je 91 procentní šance, že nebudete moci najít nové zaměstnání v příštím měsíci.
Počet chudých pracujících.
Počet pracovních míst s nízkými příjmy, se zvyšuje, zatímco počet pracovních míst s vysokým příjmem klesá. To vytváří situaci, kdy se počet "chudých pracujících" zvětšuje v Americe raketovým tempem. Miliony Američanů pracuje tak tvrdě jak mohou a přesto si nemohou dovolit životní styl střední třídy.
Od roku 2000 ztratili asi 10% pracovních míst pro střední třídu. Ještě v roce 2000 tam bylo asi 72 miliónů míst pro střední třídu, ale dnes tam je jen asi 65 miliónů pracovních míst pro střední třídu.
V roce 1980 bylo méně než 30% všech pracovních míst s nízkými příjmy. Dnes, více než 40%.
V letech 1969 až 2009 se průměrné mzdy, vydělané americkými muži ve věku mezi 30 a 50 se snížily o 27 procent po zohlednění inflace. Podle zprávy vydané v únoru z národního projektu zákon o zaměstnanosti, vyšší mzdy průmyslových odvětví tvoří 40 procent pracovních míst v Americe, ale jen 14 procent růstu počtu pracovních míst. Nižší mzdové účetnictví pro průmysl je jen 23 procent pracovních míst, ale potřeba je 49 procent pracovních míst. Polovina ze všech amerických dělníků dnes vydělávají 505 dolarů či méně za týden. V loňském roce 19,7% všech dospělých v USA měli práci, která nebyla dostačující uživit čtyřčlennou rodinu a jsou na hranici chudoby, i kdyby pracovali na plný úvazek a po celý rok.
Bezprecedentní závislost na vládě
Vzhledem k tomu, že nemohou získat dobré zaměstnání, která by jim umožnila podporovat sebe a své rodiny, miliony Američanů, kteří pracovali a přispívali do společnosti, jsou nyní závislí na vládních milodarech. Téměř každé jednotlivé opatření vlády je zničující a neexistují žádné známky toho, že věci by se obrátili v dohledné době k lepšímu.
Jeden z každých šesti Američanů je nyní zapsán na nezaměstnaneckém programu.
Téměř 10 milionů Američanů nyní dostává podporu v nezaměstnanosti. Toto číslo je téměř čtyřikrát větší, než tomu bylo v roce 2007.
Více než 45 milionů Američanů je nyní na potravinových lístcích. Počet Američanů závislých na poukázkách na potraviny se zvýšil na 74% od roku 2007.
Přibližně jedna třetina všech obyvatel Alabamy je nyní na potravinových lístcích.
Více než 50 miliónů Američanů je nyní na Medicaid.
Dusivé náklady na zdravotní péči
Miliony amerických rodin jsou finančně ochromeny náklady na zdravotní péči. Zdravotní péče v USA je hluboce, hluboce zlomená a Obama se chystá udělat ještě horší. Zdravotní péče je jedním z hlavních důvodů, proč se americké rodiny, tlačí do chudoby. . Zdravotní pojišťovny se nebudou starat o vás a budou se snažit vykroutit ze svých povinností v době, kdy je potřebujete nejvíce. Mluvíte-li s lidmi, kteří prošli bankrotem, většina z nich řekne, že účty za lékařskou péči jsou alespoň částečně za to odpovědné.
V Americe dnes existuje 49,9 milionu Američanů, kteří nemají žádné zdravotní pojištění. Jedno lékařské ošetření může snadno odčerpat zbývající finance většiny těchto lidí. Jen 56 procent Američanů je v současné době zaměstnavatelem kryto poskytováním zdravotního pojištění. Podle výboru hospodářské analýzy, náklady na zdravotní péči představovaly jen 9,5% veškeré osobní spotřeby v roce 1980. V současné době představují přibližně 16,3%.
Více dětí, které žijí v chudobě
Míra chudoby dětí žijících ve Spojených státech vzrostla na 22% v roce 2010. To znamená, že dnes více než jedno z pěti dětí v USA žije v chudobě. Dnes, jedno ze čtyř amerických dětí je na potravinových lístcích. Předpokládá se, že přibližně 50 procent všech dětí, v USA bude závislá na stravenkách v určité fázi svého života, dříve, než dosáhnou věku 18 let. 314 okresů ve Spojených státech, kde se nejméně 30% dětí potýká s nedostatkem potravin. Odhaduje se, že až na půl milionu dětí mohou být v současnosti bezdomovci.
Inflace
Rostoucí inflace snižuje rozpočet průměrné americké rodiny, jako nikdy předtím. Předseda Federálního rezervního systému Ben Bernanke tvrdí, že inflace je stále nízká, ale buď ano a nebo klame. Některé společnosti se snažili skrýt tyto vyšší ceny tak, že zmenšují velikost balení. Ale to nic neskryje, stejně přijde bolest na peněženku, jakmile se zaplní košík tím, co je potřeba pro nakrmení rodiny.
Během uplynulého roku, globální ceny potravin vzrostly o 37 procent, a to posunulo přibližně 44 milionů lidí na celém světě do chudoby. Američtí spotřebitelé utratí cca 491 miliard amerických dolarů na plyn v tomto roce. To bude zbrusu nový rekord všech dob. V současné době je průměrná cena galonu benzínu ve Spojených státech 3,649 dolarů. To je 94 centů více než 12 měsíců dříve, a to je zbrusu nový rekord pro tuto roční dobu.
Závěr
Amerika se zásadně mění. Byli jsme národ, který měl největší střední třídu v historii světa, ale teď se stáváme národem, který je hluboce rozdělen na bohaté a chudé.
Možná, že jste stále v pohodě. Ale nemyslete si, že ekonomické katastrofy by nemohly zasáhnout i vás. Každý den tisíce dalších Američanů přijdou o práci, nebo se objeví velký zdravotní problém. Každý den přibývá tisíce Američanů, kteří ztratili svoje domovy, nebo budou nuceni přijmout snížení platu.
Pokud máte stále teplý, pohodlný domov pro spaní, měli byste být vděční. Chudoba je velmi záludný nepřítel, a že může udeřit kdykoliv. Pokud nejste opatrní, můžete skončit spánkem v autě, nebo žít ve stanovém městečku.
Je snadné ignorovat několik statistik, ale opravdu ignorovat velké množství důkazů, uvedených výše?
Je nepopiratelné, že Amerika je stále chudší. Chudoba se šíří a beznaděje,  zoufalství roste. To je důvod, proč miliony Američanů jsou v hluboké depresi, a chtějí nějaké řešení.
Bohužel se zdá, velmi nepravděpodobné, že by hlavní politické strany mohly nabízet reálné řešení v dohledné době. Takže věci jsou takové, že to bude stále horší a horší a horší.
To, co děláme teď nefunguje. Jsme uprostřed dlouhodobého ekonomického poklesu. Obě hlavní politické strany jsou zásadně špatné, o ekonomice ani nemluvě. Je na čase si to přiznat.
Budeme-li pokračovat v nastoupené cestě, chudoba v Americe bude pokračovat a bude to mnohem horší. Miliony rodin budou rozděleny a miliony životů, bude zničeno.
Ameriko, prosím probuď se!
Čas se krátí.
Přepsáno od Michael Snyder, 
a to jsem nepsal raději vše, tak kam Evropo? Do sedinky pane Havel.....budou Vás strašit nezaměstnaností ............ Bla, Bla a pan Nečas dostává vyznamenání, tak už tušíte, kam to vede.














Žádné komentáře:

Okomentovat

Kdo je Anonymní, tedy nepřihlášen, vždy se podepsat, je to základ slušného chování. Většinou nepustím do éteru.