pondělí 29. srpna 2011

Západ se chystá na válku (pomoc ?) v Sýrii, opět nastoupí mediální divadlo!

Co si u nás v médiích nepřečtete!
foto EPA


Tak se nám opravdu věci rozjíždějí velice rychle a roste chuť vojenského ansamblu NATO.
Syrská opozice vytvořila v Istanbulu Národní radu za účelem koordinace akcí, jejichž cílem je svrhnout prezidenta Bašára Asada. V deklaraci členů opozice se praví, že toto sdružení bude působit do té doby, dokud nebude nynější režim svržen. Podobná prohlášení by nebyla možná za podpory Západu.
Včera byla v Radě OSN pro lidská práva schválena rezoluce s požadavkem adresovaným vládě Bašára Asada, aby neprodleně skoncoval s popravami, mučením, přílišným používání síly a zastrašováním pokojných demonstrantů. Bylo navrženo, aby byly vyhlášeny další sankce proti Asadovi a jeho nejbližšímu okolí.

Avšak Rusko, Čína, Kuba a Ekvádor hlasovaly proti rezoluci. Představitel Ruska Valerij Loščinin označil dokument za politizovaný a jednostranný. Kromě toho je rezoluce zaměřena na svržení zákonné vlády, může být použita k další destabilizaci Sýrie, a je proto naprosto nepřijatelná. Ve své snaze odstranit Asada nepřihlíží Západ k jeho krokům zaměřeným na demokratizaci země, - řekl nám bývalý velvyslanec RF v Libyi a Tunisku Veniamin Popov.

-Jsou to velice různorodé síly – od islamistů až po světské organizace, kterým režim ublížil, a ty všechny cítí aktivní podporu Západu. Západ je ponouká k tomu, aby se spojily. Bašár Asad nedávno promluvil v televizi a říkal podle mne velice správné věci: Západ požaduje jeho odstoupení, on ho ale nevolil, volil ho syrský lid. To za prvé. Za druhé: syrské vedení vytyčilo mnoho akcí zaměřených na demokratizaci společnosti.  Ty se aktivně realizují. A to nejdůležitější – Asad je připraven zahájit dialog s opozicí.
Avšak opozice dává přednost ozbrojenému konfliktu.

Aby se zjistilo, co se skutečně děje v Sýrii, vydala se tam delegace vědců.
Vidíme, jaký rozdíl existuje mezi informačním portrétem Sýrie, který dostáváme my, kteří se nacházíme za hranicemi této země, a tím, co člověk vidí na vlastní oči, například ve městě Hamá nebo v Damašku. Některé ????západní a arabské zpravodajské služby ?????? informují o tom, že do města Hamá byly poslány tanky, že pokojné demonstrace rozhánějí ozbrojené síly Sýrie.  Současně ale docela klidně jezdíme po tomto městě a stýkáme se s lidmi.

Západ už ale své rozhodnutí ohledně hodnocení situace přijal a dává na srozuměnou, že svůj postoj měnit nehodlá. Je samozřejmě málo pravděpodobné, že v Sýrii bude zahájena vojenská operace NATO. Situace s Libyí ukázala, jak tvrdý může být odpor.

1 komentář:

  1. Posílám odkaz zajímavé doplnění co se momentálně děje v Sýrii (liga arbaských států společně s Turky tlačí na Asada) ten propustil 1200 věznu dovi kdo po kom jde.. a kde je pravda..http://www.zvedavec.org/komentare/2011/11/4699-ruske-valecne-lode-vstupuji-do-syrskych-vod-aby-zabranily-utoku-nato.htm?PHPSESSID=ckoo9l50t311t1c1g0rl8j5lr3

    OdpovědětVymazat

Kdo je Anonymní, tedy nepřihlášen, vždy se podepsat, je to základ slušného chování. Většinou nepustím do éteru.