pondělí 22. srpna 2011

Čína bere záchranu Země velmi vážně.

Fám o různých nebezpečných kometách již proběhlo mnoho, ale podívejme se na možná opravdové nebezpečí pro Zemi.


Čínští výzkumníci mají plán na vybudování solární sítě za použití kosmické rakety, kterou chtějí zahájit v blízké budoucnosti a raketu poslat na sebevražednou misi a zachránit planetu Zemi. Číňané jsou ve střehu a přemýšlí velmi vážně o této hrozbě z vesmíru. Na vině je asteroid, s názvem Apophis, který je veden přímo do naší oběžné dráhy a měl by dorazit k Zemi v roce 2029. Předpovědi v roce 2004 říkají, že tento asteroid by s největší pravděpodobností narazil na Zemi nebo na Měsíc a mohl by případně zničit veškerý život na naší planetě. Další možnosti jsou, pokud Apophis nezasáhne Zemi v roce 2029, tak tento smrtící asteroid, ve skutečnosti s největší pravděpodobností při zpětné otáčce by zasáhl 2036, kdy by možná skončil pak veškerý život na planetě Zemi. Nyní je ve hře ještě jeden aspekt, že pokud by čínský plán selhal v reálu, Evropané plánují zase vlastní projekt a to s možností vychýlení Apophisu, tento projekt se má zkoušet v roce 2015, snad už v této době bude lidstvo rozumné a spojí své síly dohromady, vše tomu nasvědčuje jak zde na Zemi i dění ve vesmíru okolo nás (2012), jinak by se asi lidstvo dnešním systémem zničilo samo. 
Navíc rusové rozpracovávají projekt přistání automatické meziplanetární stanice na asteroidu Apofis a instalace na jeho povrchu radiomajáku. Oznámili o tom ve Vědeckovýrobním sdružení S.A.Lavočkina – podniku ruského raketového a kosmického průmyslu.
Radiomaják pomůže pozemšťanům zjistit reálné parametry oběžné dráhy tohoto nebeského tělesa a upřesnit pravděpodobnost jeho srážky se Zemí. Projekt je zatím v počátečním stádiu.
  Držím palce všem rozumným vědcům a projektům, které nejsou založeny na slávě a penězích, ale na společném díle na případné záchraně Země. Toto se ve sdělovacích prostředcích nedozvíte, pro dnešní systém velmi nevhodné.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Kdo je Anonymní, tedy nepřihlášen, vždy se podepsat, je to základ slušného chování. Většinou nepustím do éteru.