středa 6. července 2011

Klíšťata a léto.


Ze všech stran se na nás sypou informace se sdělovacích prostředků o nebezpečnosti trávení volného času v přírodě a hlavně v lese. Už mně to připadá jako záměr, který se velmi dobře uchytil, v lese, nebo na turistických stezkách dnes potkáte velmi zřídka pěší turisty. Když je houbová sezona, tak tam uvidíte pár šíleně pobíhajících rádoby houbařů, s povykem germánských hord, vniknuvších do našich lesů a hájů, kdy všechna zvěř v okolí utíká od pomateného lidského plémě, hlouběji do lesů. Navíc na cestách potkáte tuzexově vyzbrojené cyklisty, rychle hltající kilometry a většinou si vynucující přednost takovým způsobem, že raději skáčete do okolních příkopů jak němci za války.
Přesto můžete chytit klíště, hlavně když je pěkně vlhko, kdy se jim daří a to nejen v trávě, ale potvůrky na vás mohou spadnout i z listů keřů a stromů, mají dobré infravidění.

Pokud se stane a máte na sobě zabodlého tohoto parazita, nepropadejte zoufalství, velmi účinná pomoc i obrana je v MMS1. Než přijdete domů, nesnažte se klíště odstranit. Doma v klidu si pokud máte MMS1 vezměte lahvičku s tímto minerálem a kápněte kapku na klíště, pak kápněte kapku kyseliny citronové pro reakci a nechte působit cca ½ minuty. Pak vezmete plochou pinzetu a opatrně vytáhněte klíště, ono se po tomto roztoku samo pustí a navíc máte i poraněné místo ošetřené důkladně a bez obav můžete pokračovat třeba zase návštěvou lesů a hájů. Jsou to vlastní zkušenosti, nenechte se ovládat strachem, je to váš život a jednejte svobodně. Jak jsou někteří zmanipulovaní, zrcadlí tento hovor, co jsem zaslechl: půjdeš o víkendu ven? Phe, co bych tam dělala, ještě chytnu klíště!! To je logika !!!! Ano, cvičeného opičáka!! Vždyť to říkali "exkluzívně" v televizi, jak je to nebezpečné! Bu Bu Bu !!!!

Žádné komentáře:

Okomentovat

Kdo je Anonymní, tedy nepřihlášen, vždy se podepsat, je to základ slušného chování. Většinou nepustím do éteru.